Українське художнє фото показують у Київській картинній галереї: фото

Ірреальні образи та почуття художників: яке посилання несе нова виставка "Життя під час змін. Українська художня фотографія"

У Національному музеї "Київська картинна галерея" відбулося відкриття виставки "Життя під час змін. Українська художня фотографія". Цей проект автори присвятили протистоянню буденності та досягненню ідеальної краси. Виставку створено на основі робіт таких українських фотохудожників як Олексій Єфременко, Олександр Шимбаровський, Андрій Котлярчук, Олександр Сергієнко, Сергій Познанський, Таньяна Дима, Денис Копілов, Олег Пелеха та Костянтин Баран.

Життя кожного з художників проходить у розпал світових змін, але при цьому вони можуть спостерігати за всім з боку. Епіграфом для виставки було запропоновано слова Станіслава Єжи (польський поет та філософ): "Дійсність не така, як насправді".

Так, "Життя під час змін. Українська художня фотографія" є добіркою візуального мистецтва, якому не потрібні вербальні пояснення. Вся суть у тому, що митці не намагаються дублювати реальність: вони прагнуть створити нові, іноді ірреальні образи, і в них це виходить. Основним посилом художників, чиї роботи представлені на виставці, є розповідь про необхідність відкидати міф, який свідчить, що якісним мистецтвом можна назвати лише твори, тотожні видимої навколишньої дійсності. Для творців цих робіт дуже важливо наповнити світ красою, а також показати людям, що відчуває кожен митець у момент настання катарсису.

Андрій Котлярчук зазначив, що людям мистецтва властива готовність віддавати все своє життя тому моменту, коли їхні твори займають свої місця у серцях глядачів.

Відвідати виставку можуть усі охочі до 3 березня 2022 року.

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, що у Києві відбулася прем'єра фільму Олега Сенцова "Носоріг".




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися