Про унікальний центр для онкохворих дітей у Києві зняли фільм (ФОТО)

У столиці відбувся допрем’єрний показ кінострічки

У Мистецькому арсеналі відбувся допрем’єрний показ документальної стрічки "Дача" про унікальний центр реабілітації онкохворих дітей у Києві. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Державного агентства України з питань кіно.

Документальний фільм "Дача" режисера Олексія Смоляра створили за підтримки Держкіно. Ця стрічка розповідає про унікальний для України центр, де родини з онкохворими дітьми мають можливість бути разом протягом виснажливого лікування. Всі кошти від прокату фільму направлять на допомогу київському центру "Дача".

Центр реабілітації "Дача" називають "домом далеким від дому". Заклад відкрив у Києві у 2009 році благодійний фонд "Запорука". З того часу тут проживали та проходили лікування близько 1400 дітей із різних куточків України. Саме на "Дачі" у перервах між хіміотерапіями діти можуть у родинному колі знову побути дітьми, а не пацієнтами з важким діагнозом.

"Сподіваємось, наш фільм не лише допоможе зібрати кошти для дітей, але й матиме, в певному сенсі, терапевтичну функцію: ми як суспільство цим фільмом говоримо тим, хто страждає: "Ми тут, ми знаємо, що ви є, ми поряд і допоможемо", — прокоментувала сценаристка та продюсерка фільму Ольга Гібелінда.

Фільм зняли за грантом президента України 2020-го року, що надається молодим діячам у галузі кінематографії для створення і реалізації творчих проєктів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві збирають гроші, щоб добудувати Центр для онкохворих дітей. Після реалізації проєкту кількість сімей, які зможуть перебувати у центрі "Дача" з дітьми, збільшиться вдвічі — до 15 родин або 350 сімей на рік. Зараз цей заклад орендує приміщення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися