Маріїнський палац відкрили для екскурсій

Екскурсії по Маріїнському палацу розділені на два типи

Церемоніальну резиденцію глави держави відкриють для відвідувачів. Маріїнський палац відкриє свої двері для бажаючих доторкнутися до історії в п'ятницю, 4 вересня. Про це повідомляє "Вгороде".

Маріїнський палац має глибоке історичне минуле, що йде в середину XVIII століття. Зі здобуттям незалежності в 1991 році будівля виконує представницькі та церемоніальні функції президента України. У ньому проводяться зустрічі, прийоми та інші урочисті заходи.

Наказ про будову Маріїнського палацу був підписаний в 1744 році. Проєктом зайнявся італійський архітектор Бартоломео Растреллі, який заснував свою роботу на палаці Олексія Розумовського. Пожежі в 1812 і 1819 роках знищили частину будівлі. За свою історію, Маріїнський палац встиг побувати місцем зустрічей виконавчого комітету, санаторієм, в'язницею, центром міського самоврядування, військовим штабом і місцем розстрілів.

Остання реставрація будівлі почалася у 2003 році та до 2017 там велися відновлювальні роботи.

Щоб потрапити на екскурсію, необхідно попередньо записатися на сайті Маріїнського палацу. Екскурсії розділені на два типи - четвергами проходять шкільні екскурсії, а з п'ятниці по неділю всі бажаючі можуть відвідати групову екскурсію. Бажаючим доведеться викласти за квиток 150 грн, тривалість екскурсії 45 хвилин.

Як повідомляв портал "Коментарі", історичні місця Києва чекають своїх відвідувачів. На цей раз про нові екскурсії оголосив національний комплекс "Експоцентр України".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися