Першого російського окупанта засуджено за злочини в Україні: військовий отримав довічне ув'язнення

Солом'янський суд Києва виніс вирок російському окупанту

23 травня у Солом’янському суді Києва завершили розгляд справи військового РФ, 21-річного Вадима Шишимаріна, якого обвинувачують в убивстві мирного українця. Російський військовий за злочин отримав довічне ув'язнення. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на трансляцію засідання суду від "Суспільного".

Коли суддя виносив вирок, то зазначив, що суд врахував співпрацю Шишимаріна зі слідством, однак також вказав на ряд обтяжувальних обставин, зокрема похилий вік вбитого цивільного.

"Суд ухвалив Шишимаріна Вадима Євгенійовича, 17.10.2000 року народження визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 438 Кримінального кодексу України, та призначити йому покарання у вигляді довічного позбавлення волі", - повідомив суддя.

Відбуття покарання обвинуваченим окупантом почалося 1 березня 2022 року. Вирок можна оскаржити протягом місяця.

Адвокати російського військового, які були надані йому безкоштовно, заявили, що будуть оскаржувати рішення суду.

Військовому РФ інкримінована стаття 438 Кримінального кодексу "Порушення правил та звичаїв війни". Згідно з цією статтею, обвинуваченому загрожує від десяти до п’ятнадцяти років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві та передмісті подорожчав проїзд: які тепер ціни. За словами голови Асоціації перевізників Києва та Київської області, головна причина, чому подорожчав проїзд, - дефіцит пального. Саме це спричинило зменшення кількості рухомого складу на 50%.

Також "Коментарі" писали, що на Київщині в полі знайшли уламки некерованої авіаракети: у ДСНС повідомили подробиці. У повідомленні ДСНС зазначається, що після виявлення уламків некерованої авіаційної ракети викликали піротехнічну службу Мобільного рятувального центру ДСНС України, щоб надалі знищити вибухонебезпечний предмет.

Джерело: youtube.com/watch?v=pSBcda74OmI&feature=emb_imp_woyt


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


олекс

25 травня 2022, 10:59

як що срані адвокати не відмажуть то народ буде годувати ту падлу а треба просто повісити

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися