У «Софії Київській» відбулася акція пам'яті загиблих через війну українських дітей

Цього року через російську агресію в Україні загинула вже 261 дитина

У міжнародний день дітей з ініціативи першої леді Олени Зеленської в Національному заповіднику "Софії Київській" відбулася акція, присвячена пам'яті українських дітей, які загинули через російську агресію. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили на сайті президента України Володимира Зеленського.

У повідомленні зазначається, що цього року через війну в Україні загинула вже 261 дитина. На акцію запросили близьких загиблих українських дітей. Зокрема на заході були тітка 13-річного Єлисея Рябоконя, якого розстріляли окупанти в авто, коли родина намагалася виїхати із села Перемога в Київській області. Також був Олег Федько - поліцейський із Херсонщини. Його родина - шестирічна дочка Софія, півторарічний син Іван, дружина та батьки - загинули від рук окупантів, коли намагалися евакуюватися з Нової Каховки.

У заході також взяли участь дипломати різних країн.

Присутні  розвісили на деревах дзвіночки, які стали символам голосів загиблих під час війни дітей.

Олена Зеленська оголосила хвилину мовчання за вбитими дітьми й звернулася до їхніх родичів.

"Сьогодні серед нас люди, які втратили найдорожче. Батьки. Мені бракує слів, щоб сказати, як я співчуваю. Усі слова зараз можуть бути банальними й зайвими. Дозвольте просто побути з вами, розділити цей біль. Ваші історії знає вся країна, і ви не самі. Ви маєте знати, що ви – важливі. Ви були найважливішими людьми для ваших дітей. Тож бережіть себе заради них. Вони б цього хотіли", - заявила Олена Зеленська.

Також перша леді звернулася до присутніх на акції іноземних дипломатів:

"Прошу вас і ваші країни робити все, щоб в Україні не гинули діти. Я впевнена, що світові це до снаги".

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві шанувальник "руского міра" постане перед судом. Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо 40-річного киянина, який поширював матеріали з виправдовуванням і запереченням війни Росії проти України.

Читайте на порталі "Коментарі": у Києві за час війни рівень злочинності зменшився майже на 50% - у столиці стало "значно спокійніше". У Києві під час війни рівень злочинності впав майже вдвічі. За кілька місяців із початку вторгнення Росії в України завдяки Нацполіції було виявлено понад 20 диверсійно-розвідувальних груп, зачищено 31 населений пункт у Київській області й відкрито 167 кримінальних проваджень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися