У Києві за час війни рівень злочинності зменшився майже на 50% - у столиці стало "значно спокійніше"

Утім робота щодо виявлення диверсійних груп та колаборантів триває постійно

У Києві під час війни рівень злочинності впав майже вдвічі. За кілька місяців із початку вторгнення Росії в України завдяки Нацполіції було виявлено понад 20 диверсійно-розвідувальних груп, зачищено 31 населений пункт у Київській області й відкрито 167 кримінальних проваджень. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив начальник Головного управління поліції Києва Іван Вигівський.

Згідно з повідомленням Вигівського, хоч у Києві достатньо спокійна обстановка, однак ще не можна говорити про повернення до звичайного життя, оскільки триває наступ окупантів на сусідні області. Саме тому в столиці досі стоять блокпости, і їх поки не збираються розбирати.

"Якщо говорити, про ситуацію станом на сьогодні, то звичайно у Києві значно спокійніше. Втім робота щодо виявлення диверсійних груп та колаборантів триває постійно. Хочу зазначити, що серед мешканців міст України досі багато прихильників "руского миру". Ми робимо усе можливе, аби виявити цих злочинців, адже ніхто не повинен уникнути відповідальності. Спільно зі Службою безпеки України нами вже виявлено понад 20 диверсійно-розвідувальних груп", - зазначив начальник Головного управління поліції Києва.

Як повідомляли раніше "Коментарі", біля Київського моря зараз дуже небезпечно: у МВС повідомили, яку загрозу несе водосховище. У Київському морі зараз дуже багато ворожої техніки. Перебувати біля водосховища небезпечно, оскільки вже є зафіксовані випадки підриву людей біля водойми.

Також "Коментарі" писали, що на Вишгородщині поранена дівчинка прикинулася мертвою, щоб її не вбили окупанти. У Катюжанці на Київщині російські військові ще в лютому обстріляли автомобіль з мирними жителями. Через ворожу атаку двоє дорослих загинуло, а 13-річна дівчинка Даша змушена була вдавати із себе мертву, щоб окупанти її не вбили.

Читайте на порталі "Коментарі": психоневрологічний інтернат у Бородянці привели до ладу після окупації. З початку повномасштабної війни в Україні в інтернаті перебувало 420 пацієнтів, за якими доглядали лише шестеро працівників. Через нестачу ліків, холод та стрес від обстрілів під час окупації загинули в інтернаті 12 людей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися