Біля Київського моря зараз дуже небезпечно: у МВС повідомили, яку загрозу несе водосховище

Зафіксовані трагічні випадки підривів громадян біля Київського моря

У Київському морі зараз дуже багато ворожої техніки. Перебувати біля водосховища небезпечно, оскільки вже є зафіксовані випадки підриву людей біля водойми. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

“Є підводні дрони, які якраз мають займатися розмінуванням, фіксувати, знаходити. У нас є Київське море. Після першого місяця широкомасштабної війни - ми бачили там і десантні кораблі затоплені, і велику кількість гелікоптерів ворога, які знаходяться з боєкомплектами там. Сьогодні, звичайно, це було піднято з дна Київського моря, але велика кількість боєприпасів сьогодні знаходиться там. І звичайно, це все ще небезпечно”, - заявив міністр під час брифінгу.

Також Монастирський наголосив, що вже зафіксували кілька трагічних випадків, коли громадяни підривалися на вибухонебезпечних предметах біля Київського моря. Зокрема тільки протягом травня сталося п'ятнадцять таких випадків.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Вишгородщині поранена дівчинка прикинулася мертвою, щоб її не вбили окупанти. У Катюжанці на Київщині російські військові ще в лютому обстріляли автомобіль з мирними жителями. Через ворожу атаку двоє дорослих загинуло, а 13-річна дівчинка Даша змушена була вдавати із себе мертву, щоб окупанти її не вбили.

Також "Коментарі" писали, що психоневрологічний інтернат у Бородянці привели до ладу після окупації. З початку повномасштабної війни в Україні в інтернаті перебувало 420 пацієнтів, за якими доглядали лише шестеро працівників. Через нестачу ліків, холод та стрес від обстрілів під час окупації загинули в інтернаті 12 людей.

Читайте на порталі "Коментарі": у військовій адміністрації повідомили, скільки за час війни по Києву вдарило російських ракет. У повідомленні Київської міської військової адміністрації зазначається, що під час війни в Києві через дії окупантів зазнали пошкоджень 412 об'єктів, серед яких 233 житлові будинки, 36 приватних садиб, 46 шкіл та 29 дитячих садків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися