У Києві шанувальник "руского міра" постане перед судом

Чоловік уже визнав свою вину

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо 40-річного киянина, який поширював матеріали з виправдовуванням і запереченням війни Росії проти України. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Київській міській прокуратурі у Фейсбуці.

Відповідно до матеріалів слідства, чоловік піддався російській пропаганді й протягом кількох місяців публікував на своїй сторінці в соціальній мережі дописи, де виправдовував російську агресію проти України й прославляв російських військових.

Дії обвинуваченого чоловіка слідство кваліфікувало за ч. 2 ст. 436-2 КК України. Чоловікові загрожує ув'язнення до 5 років і конфіскація майна.

Також у повідомленні Київської міської прокуратури зазначається, що під час досудового розслідування обвинувачуваний змінив свої погляди, цілком визнав вину й розкаявся.

Як повідомлял раніше "Коментарі", на Вишгородщині поранена дівчинка прикинулася мертвою, щоб її не вбили окупанти. У Катюжанці на Київщині російські військові ще в лютому обстріляли автомобіль з мирними жителями. Через ворожу атаку двоє дорослих загинуло, а 13-річна дівчинка Даша змушена була вдавати із себе мертву, щоб окупанти її не вбили.

Також "Коментарі" писали, що психоневрологічний інтернат у Бородянці привели до ладу після окупації. Під час окупації Бородянки в психоневрологічному інтернаті загинуло кілька пацієнтів. З початку повномасштабної війни в Україні в інтернаті перебувало 420 пацієнтів, за якими доглядали лише шестеро працівників. Через нестачу ліків, холод та стрес від обстрілів під час окупації загинули в інтернаті 12 людей.

Читайте на порталі "Коментарі": у військовій адміністрації повідомили, скільки за час війни по Києву вдарило російських ракет. У повідомленні Київської міської військової адміністрації зазначається, що під час війни в Києві через дії окупантів зазнали пошкоджень 412 об'єктів, серед яких 233 житлові будинки, 36 приватних садиб, 46 шкіл та 29 дитячих садків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися