У КМДА розповіли, скільки у Києві вже зареєстровано вимушених переселенців

У Києві найбільше переміщених осіб із Донецької, Луганської та Київської областей

Наразі в Києві зареєстрували вже близько 66 тисяч внутрішньо переміщених осіб, зокрема понад 9600 дітей. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Київській міській державній адміністрації. 

У КМДА зазначили, що до Києва зі зруйнованого та окупованого Маріуполя евакуювалося 15 тисяч людей.

"У столиці найбільше переміщених осіб із Донецької, Луганської та Київської областей. Зокрема, з Маріуполя переселилися близько 15 тисяч осіб. Найбільше переселенців зареєстровано в Святошинському, Деснянському та Дарницькому районах", - повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник в ефірі телеканалу "Київ".

Також Поворозник заявив, що у столиці внутрішньо переміщені особи можуть звернутися за отриманням юридичної та психологічної допомоги в міські організації "VcentriHub".

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації повідомив, що в Києві також для допомоги переселенцям із Маріуполя почав роботу гуманітарний центр "ЯМаріуполь".

Як повідомляли раніше "Коментарі", зі Славутича до Чернігова запустили додаткові електрички. Нові приміські поїзди курсуватимуть щоденно за маршрутом Чернігів — Славутич — Чернігів з 7 червня. З Чернігова електричка відправлятиметься о 8:05, прибуття до Славутича о 9:05. У зворотному напрямку, зі Славутича, відправка о 9:20, прибуття до Чернігова о 10:20.

Також "Коментарі" писали, що в Києві арештували майно російського підприємства на 150 млн грн. У Києві в рамках кримінального провадження заарештували та передали в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) майно підприємства, яким володіє російські бізнесмени.

Читайте на порталі "Коментарі": у Макарові, Бородянці та Димері відкриють консультаційні центри. У центрах можна буде отримати інформаційну та методичну допомогу з питань відновлення життєдіяльності селищ. В центрах працюватимуть профільні спеціалісти Київської обласної військової адміністрації та територіальної громади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися