Що відбувається з ринком нерухомості в Києві під час війни: голова Асоціації ріелторів повідомив подробиці

Наразі ринок більш-менш знайшов ціновий баланс

Ціни на оренду житла в Києві впали на 30-40% через війну. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив президент Асоціації спеціалістів з нерухомості (ріелторів) України Юрій Піта в інтерв'ю "Українським Новинам".

"Ціни на оренду в Києві, Одесі, великих містах знизилися на 30-40%. Купівля, як я вже казав на 20%, а там буде видно. Червень-липень буде більш зрозуміла ситуація", - заявив Піта.

Також Піта зазначив, що у західних регіонах України оренда житла значно стала дорожчою через велику кількість переселенців. 

"У піковий період ціни були вдвічі більшими і вищими. На сьогодні ціни вже падають. Переселенці повертаються, дефіциту як такого немає, панічних настроїв немає, тож ціни поступово повертаються, тобто знижуються”, - зазначив президент Асоціації спеціалістів з нерухомості (ріелторів) України.

Також Піта зазначив, що оренді нерухомості вдалося відновитися раніше, ніж купівлі-продажу.

"Ринок більш-менш знайшов ціновий баланс", - підсумував Піта.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві власник залишив без нагляду одинадцять собак у своєму авто. Внаслідок теплового удару декілька тварин загинуло. Інших собак вдалось врятувати. Зараз врятовані тварини перебувають у ветеринарній лікарні. Надзвичайна подія сталася в Голосіївському районі Києва на вулиці Васильківській. Тут у зачиненому автомобілі "Рено-Трафік" декілька годин перебували без нагляду власника собаки.

Також "Коментарі" писали, що Збройні сили України отримали перемогу в битві за Київ. Рівень захисту столиці України на сьогоднішній день не знижується. Як зазначив речник Міністерства оборони, у найближчій перспективі не розглядається можливість повторного наступу військ РФ на Київ.

Читайте на порталі "Коментарі": політтехнологу Медведчука оголосили підозру у держзраді у Києві. У правоохоронних органах прізвище політтехнолога не називають, але за словами радника керівника Офісу президента України Сергія Лещенка, СБУ висунула підозру в держзраді політтехнологу Віктора Медведчука Михайлу Погребинському.

Читайте также