У Києві власник залишив без нагляду одинадцять собак у своєму авто

Кілька тварин загинули

У Києві розпочали кримінальне провадження за фактом жорсткого поводження з собаками. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію столичної поліції.

За даними правоохоронців, вчора вдень власник залишив без нагляду одинадцять собак у своєму автомобілі. Внаслідок теплового удару декілька тварин загинуло. Інших собак вдалось врятувати. Зараз врятовані тварини перебувають у ветеринарній лікарні. Надзвичайна подія сталася в Голосіївському районі Києва на вулиці Васильківській. Тут у зачиненому автомобілі "Рено-Трафік" декілька годин перебували без нагляду власника собаки.

"Оскільки життю та здоров’ю собак загрожувала небезпека, патрульні не гаючи часу відчинили авто та випустили тварин на свіже повітря. На місце події також прибули місцеві ветеринари, котрі одразу розпочали реанімувати собак. Вісьмох тварин ветлікарі привели до тями та одразу напоїли водою, втім ще трьох врятувати не вдалось", — повідомили в поліції Києва.

Як пояснив 34-річний власник автомобіля, який повернувся до транспорту через деякий час, він привіз безпритульних собак з Вінницької області нібито для обстеження у ветклініку. Правоохоронці доставили чоловіка до Голосіївського управління поліції для встановлення всіх деталей події. За фактом жорстокого поводження з тваринами розпочали кримінальне провадження. Санкція статті передбачає до трьох років тюрми з конфіскацією тварин. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканець Маріуполя, 61-річний Ігор, залишив місто і пішки пройшов майже двісті кілометрів. З майже знищеного міста він взяв з собою наплічник, візок і собаку Жужу. Історію переселенця читайте за посиланням.

Нагадаємо, у селі Копилів Бучанського району Київщини виявили собачу ферму зі змученими та знесиленими тваринами. Лікуванням собак намагаються зайнятися волонтери, але власник відмовляється їм віддати тварин. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що у Києві на Дарниці у квартирі від суму за власницею померла кішка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися