Пенсіонер з Маріуполя із собакою Жужею здолав сотні кілометрів пішки та дістався Києва (ФОТО)

Виснажений голодом чоловік дорогою ніс знесилену тварину

Мешканець Маріуполя, 61-річний Ігор, залишив місто і пішки пройшов майже двісті кілометрів. З майже знищеного міста він взяв з собою наплічник, візок і собаку Жужу. Історію переселенця розповіли під час національного телемарафону, передають "Коментарі".

Маріуполь вже два місяці у блокаді, під постійними обстрілами російських військ. Там немає газу, світла та води. Маріуполь оточений російськими військовими, тому завезти їжу та ліки до міста неможливо.

"Люди почали змінюватись. Продукти почали закінчуватись, люди стали відмежовуватись один від іншого. Все зламалося, тому що ця країна під назвою "Маріуполь" вже не була вільною. Її, по-перше, не стало, лишилися лише клапті одні. А потім якісь чужі люди почали навколо кружити й усе забороняти. Я не захотів бути рабом", — згадує Ігор, як ухвалив рішення залишити місто.

Чоловік залишив Маріуполь 23 квітня. За дві години дістався околиць міста. Із собою мав наплічник, ручний візок зі змінним одягом, більшість якого викинув по дорозі, та товариша — собаку Жужу. Ослаблений від голоду та сидіння в підвалі Ігор та Жужа йшли п’ять днів. У селі неподалік Запоріжжя йому порадили йти до Пологів чи до Кумаков. За 80 кілометрів до Запоріжжя знесиленого чоловіка із собакою підібрав водій вантажівки.

У Запоріжжі виснажений пенсіонер потрапив до волонтерського центру. Ігор жартує, що собакою волонтери цікавилися більше, ніж приділяли увагу йому. "Біля Жужі зібралося 20 людей, а біля мене — три. Мені навіть прикро було, що увага уся не мені, ніби вона мене довела, донесла на собі, а не я її ніс усю дорогу, і їжу для неї тягнув, і воду тягнув", — розповів переселенець.

Нині мешканець Маріуполя живе у родичів у Києві. Пенсіонер звикає знов до того, що у помешканні може бути світло і вода. У Жужі загоюються натерті довгою ходою мозолі на лапах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у селі Копилів Бучанського району Київщини виявили собачу ферму зі змученими та знесиленими тваринами. Лікуванням собак намагаються зайнятися волонтери, але власник відмовляється їм віддати тварин. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, парку "Київська Русь" через скрутне становище потрібна фінансова та організаційна допомога, щоб прогодувати коней. Подробиці та реквізити для допомоги — дивіться за посиланням.

Читайте також, що у Києві на Дарниці у квартирі від суму за власницею померла кішка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися