На Київщині виявили заповідну зону з унікальною рослинністю (ФОТО)

Активісти планують створити там заповідне урочище

У ході експедиції екологи випадково знайшли старий ліс у Київській області, де майже ніколи не ступала нога людини. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Київському еколого-культурному центрі у Фейсбуці.

Як повідомили екологи, унікальну рослинніть вдалося знайти в Богуславському лісництві під Ржищевом. Їй вдалося зберегтися завдяки тому, що сюди дуже важко дістатися через те, що немає доріг і дуже складний рельєф місцевості. Поряд немає навіть сіл.

У старому лісі екологи знайшли значну кількість дикої орхідеї - Гніздівку та пилкоголовник великоквітковий. Ці рослини внесені до Червоної книги України.

"У нас виникла аналогія з відомим романом Артура Конана Дойла "Загублений світ". Вікові граби і черешні, папороті, напівтемрява в лісі навіть опівдні, дзюрчання чистих джерел-все це незвичайно”, - йдеться в повідомленні Київського еколого-культурного центру.

Зазначається, що активісти планують створити заповідне урочище, щоб унікальна рослинність не зникла.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві власник залишив без нагляду одинадцять собак у своєму авто. Внаслідок теплового удару декілька тварин загинуло. Інших собак вдалось врятувати. Зараз врятовані тварини перебувають у ветеринарній лікарні. Надзвичайна подія сталася в Голосіївському районі Києва на вулиці Васильківській. Тут у зачиненому автомобілі "Рено-Трафік" декілька годин перебували без нагляду власника собаки.

Також "Коментарі" писали, що Збройні сили України отримали перемогу в битві за Київ. Рівень захисту столиці України на сьогоднішній день не знижується. Як зазначив речник Міністерства оборони, у найближчій перспективі не розглядається можливість повторного наступу військ РФ на Київ.

Читайте на порталі "Коментарі": політтехнологу Медведчука оголосили підозру у держзраді у Києві. У правоохоронних органах прізвище політтехнолога не називають, але за словами радника керівника Офісу президента України Сергія Лещенка, СБУ висунула підозру в держзраді політтехнологу Віктора Медведчука Михайлу Погребинському.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися