У Чабанах під Києвом відновили газопровід після вибуху

Газопровід, на якому був вибух, готовий до подальшої експлуатації

Газопровід в селищі Чабани під Києвом, де нещодавно стався прорив, відновлений. По ньому вже можна пустити газ. 

"Станом на 7 годину 18 вересня газопровід відновлений для транспортування газу. Роботи з ліквідації наслідків розгерметизації тривають", - розповіли в прес-службі ДСНС.

Ремонтні бригади замінили 38 метрів трубопроводу, після чого перевірили всі стики на цій ділянці. Трохи пізніше трубу покриють спеціальним   матеріалом, який захищає від іржі та руйнувань. На даний момент робітники вже засипали траншею в якій знаходиться труба, зробили рекультивацію і навіть поклали зверху шар чорнозему.

Нагадаємо, газову трубу в Чабанах прорвало в ніч на вівторок, 15 вересня.

У селищі Чабани, який розташований під Києвом і належить до києво-святошинського району, вночі стався прорив газопроводу, що супроводжувався сильним вибухом. Постраждав газопровід високого тиску, який перекачує газ в Європу. 

"У районі с.Чабани прорвало газову трубу в поле діаметром 1.5 м, що качає газ на Європу. Всі аварійні служби на місці в ближніх населених пунктах відключено електропостачання вживаються заходи щодо перекриття газопостачання. Інформації про постраждалих людей немає", - повідомили агентству "Інтерфакс -Україна" в поліції Київської області. 

Місцеві жителі в соцмережах повідомляють про те, що чули хлопок і потім потужний вибух в районі газопроводу на вулиці Польовій. Причому вибух чули і в прилеглому селі Круглик.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися