Чутки про холерну паличку у водопровідній воді Києва спростували

Що відомо про нагнітання паніки у столиці

У компанії "Київводоканал" спростовували інформацію про можливий спалах холери через холерну паличку у воді. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву підприємства, оприлюднену на офіційному сайті та на сайті мерії столиці.

Інформація про те, що водопровідна вода може бути небезпечною та через неї можуть поширюватись хвороби, не відповідає дійсності, наголосили у "Київводоканалі". Подібні повідомлення ширяться в соціальних мережах та чатами різних міст. Користувачі соцмереж у дописах зазначають, що навіть чистити зуби та мити фрукти і овочі треба виключно кип’яченою водою.

У "Київводоканалі" відреагували на цю інформацію. Там вважають, що такі меседжі спрямовані на дестабілізацію ситуації та нагнітання паніки серед населення. ситуацію прокоментував генеральний директор "Київводоканалу" Сергій Крушановський.

"Інформація про нібито неякісну водопровідну воду є частиною інформаційної боротьби, яка точиться у рамках війни з російськими окупантами. Навіть у найскладніші часи, у період активних бойових дій навколо міста, "Київводоканал"суворо дотримувався технологій водопідготовки та подавав у домівки киян безпечну питну воду", — заявив Крушановський.

Керівник "Київводоканалу" додав, що жодних причин для хвилювання щодо безпеки водопровідної води немає. Окрім того, підприємство забезпечено усіма необхідними реагентами в достатній кількості, а всі водопровідні споруди працюють у штатному режимі. Інформацію про якість води у Києві щодня оновлюють на офіційному сайті "Київводоканалу" та сторінці у Facebook.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вже другий російський гелікоптер витягли з днища Київського водосховища. Вже на березі в уламках бойової машини знайшли тіла двох російських військових. Детальніше про те, як витягували збитий Збройними Силами України ворожий гвинтокрил, дивіться у сюжеті МВС України.

Читайте також, що показали перевірки якості води на пляжах Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися