Перевищення вмісту кишкової палички виявили у водоймах Києва

Що відомо за результатами перевірки якості води

У Київському центрі контролю і профілактики хвороб заявили про перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички у водоймах столиці. Про це інформують "Коментарі" з посиланням на інформацію відомства.

За результатами санітарно-мікробіологічних та санітарно-хімічних досліджень проб води, відібраних з водойм у Києві виявили перевищення вмісту кишкової палички на кількох пляжах столиці. Проби відбирали з 31 травня по перше червня на пляжах "Молодіжний", "Передмістна Слобідка", "Золотий", "Тельбін", "Райдужний", "Веселка", "Галерний" та озеро "Вербне". Проби води водойм, відібраних на столичних пляжах "Венеція", "Дитячий" та "Троєщина" відповідали нормативам.

Окрім того, перевірку якості води у водоймах провели на пляжах Києва з шостого по дванадцяте червня. Тоді перевірили пляжі "Молодіжний", "Дитячий", "Передмістна Слобідка", "Венеція", "Тельбін", "Райдуга", "Центральний", "Пуща Водиця", "Веселка", "Галерний", озеро "Вербне" та озеро "Троєщина". У цих водоймах виявили перевищення індексу кишкової палички. За санітарними нормами вода не відповідає нормативам. Зокрема, на пляжі "Вербний" водневий показник вище норми, а на озерах "Пуща-Водиця", "Райдуга", "Тельбін" - показник біологічного споживання кисню вище норми. Проби води відкритих водойм, відібраних на пляжі "Золотий" відповідали чинним нормативам за всіма показниками.

У Київському центрі контролю і профілактики хвороб додали, що всі відібрані проби з водоймищ на пляжах столиці за радіологічними, паразитологічними показниками відповідають нормативам. Однак, з 13 по 19 червня у воді водоймищ на пляжах "Молодіжний", "Дитячий", "Передмістна Слобідка", "Венеція", "Тельбін", "Райдуга", "Центральний", "Пуща Водиця", "Веселка", "Галерний", озеро "Вербне" та озеро "Троєщина" виявили перевищення вмісту кишкової палички. Проби води, відібрані на пляжі "Золотий" знов відповідали нормативам за всіма показниками.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Броварському районі Київської області перевірили водні об’єкти. За результатами перевірки робоча група встановила, що всі місця на території Броварського району непридатні для купання.

Нагадаємо, у компанії "Київводоканал" спростовували інформацію про можливий спалах холери через холерну паличку у воді. Деталі  — за посиланням.

Читайте також, де басейн під відкритим небом відкривають у парку під Києвом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися