Укриття в Броварах стали суцільною проблемою: подробиці

Мер міста влаштував комунальникам "розбір польотів"

У Броварах майже у всіх багатоквартирних будинках існують проблеми з доступу до укриттів, що мали облаштувати у підвальних приміщеннях. Про це йшлося під час робочої наради у міській раді, передають "Коментарі".

Броварський міський голова Ігор Сапожко обурений станом справ з укриттями у місті.

"До військових дій визначали роботу систем укриття, визначали, що потрібно робити — підготовку. Вчорашній день показує наступну річ: "там закрито, там ключів немає, там ходять бомжі, там ходить ще хтось". Ви жартуєте? Чи це жарт? Це — придатне, це — непридатне", — звернувся Сапожко до комунальників.

У Броварах наразі проживають 15 тисяч переселенців, які не все знають у місті, зокрема — де найближчі укриття, зазначив Сапожко.

"Коли люди телефонують з питанням: "Куди йти?" — мені потрібно телефонувати кожному ЖЕКу, галузі освіти… Коли люди пишуть, що непридатні підвальні приміщення, бо там затоплено, — "та ні, там сухо". Тільки дощечки лежать, бо там було мокро, і там дихати нема чим", — обурився мер Броварів.

Міський голова наголосив, що тимчасові укриття мають бути в належному стані, а під час сигналів тривоги доступ до укриттів має бути негайно забезпечений.

"Необхідно поновити інформаційні показники щодо напрямку та місцезнаходження укриттів! Перевірки стану підвальних приміщень та інших об’єктів, які можуть використовуватися, як укриття для цивільного населення, віднині будуть проводитися постійно і без попередження", — заявив Броварський міський голова.

Мешканцям Броварської громади нагадали, що з переліком тимчасових укриттів можна ознайомитися на Google-мапі, а у разі незадовільного стану приміщень або відсутності доступу – повідомляти Контакт-центр за телефонами: (04594) 6-11-11 або (067) 483-43-68.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Шевченківському районі Києва триває ліквідація наслідків ракетних обстрілів російських окупантів. З будинку, куди влучила ракета, евакуювали 25 мешканців. Поранені пятеро людей, серед них — семирічна дівчинка, яку дістали з-під завалів. Одна людина загинула. Згодом стало відомо, що кількість постраждалих внаслідок ракетних обстрілів Києва зросла.

Після ракетних обстрілів Києва мер столиці Віталій Кличко звернувся до киян та гостей міста. Київський міський голова закликав мешканців столиці не втрачати пильності, не публікувати відео та фото одразу після вибухів та чекати офіційної інформації.

Читайте також про збиту над Київщиною російську ракету — де впала напередодні та як виглядає.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися