Перейменування вулиць у Києві: чи торкнеться процес документів

В мерії столиці відповіли на актуальні питання

Після перейменування вулиць киянам не доведеться змінювати документи, але це необхідно буде робити юридичним особам. Про це розповів директор Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації Роман Лелюк, передають "Коментарі".

За його словами, чимало мешканців Києва занепокоєні питанням, у скільки їм обійдеться зміна назв вулиць та що загалом робити в цій ситуації.

"Перейменування не створює жодних побутових проблем, ніхто не мусить одразу бігти до ЦНАПу, щоб зробити відмітку про нову адресу. Перереєстрація може відбуватися під час заміни паспорта, вклеювання нових фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто коли у особи виникає потреба", – роз’яснив Лелюк.

Експерт наголосив, що чинними у разі зміни назви вулиці залишаться й документи на право власності на нерухомість.

"Якщо власник захоче продати, подарувати або передати у спадок свою нерухомість, у документах, які будуть оформлюватися на нову особу, вже вкажуть нову назву. На вартості послуг нотаріуса це не позначатиметься", – зазначив посадовець.

Водночас, в мерії столиці повідомили, що юридичні особи мають вносити відповідні зміни в установчі документи, змінювати реквізити, виготовити нові печатки та бланки. Відповідно до законодавства, перейменування вулиці місцезнаходження юридичної особи є зміною місцезнаходження. Однак граничних термінів для цього немає.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися