Стали відомі подробиці програми з забезпечення житлом на Київщині

Хто може отримати нові квартири першочергово та де

Мешканців Київщини, які втратили свої домівки через ворожі обстріли, протягом двох років планують забезпечити житлом в рамках програми "Нова оселя". Подробиці розповіли у Київській обласній військовій адміністрації (КОВА), передають "Коментарі".

Програма "Нова оселя" передбачає викуп квартир у Київській області для забезпечення житлом близько двох тисяч сімей упродовж 2022-2023 років. Скористатися програмою першочергово зможуть пенсіонери, люди з інвалідністю, непрацездатні особи, багатодітні сім’ї та сім’ї загиблих внаслідок збройної російської агресії.

Програма "Нова оселя" у Київській області буде реалізована за наступною схемою:

— формування реєстру сімей відповідно до заяв, поданих до органів територіальних громад, та реєстру квартир до викупу;

— розгляд заяв комісією при Київській обласній військовій адміністрації;

— перерахування грошей на придбання житла та його отримання.

За словами голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби, обласні програми по забезпеченням житлом розраховані виключно на тих людей, які втратили своє єдине житло, а не, наприклад, дачний будинок. Обрати квартиру можна буде в любому запропонованому населеному пункті, не обов’язково в тому, де житло було зруйноване.

"Якщо казати про квартири, то перший основний тезис, що важливо сказати, це те, що люди добровільно будуть отримувати квартири тільки в тому разі, якщо вони звернуться до органів місцевого самоврядування з такою пропозицією, з такою заявою і відповідними документами про те, що вони втратили своє майно, або свою квартиру. Без згоди людей пропонувати нічого не будуть", — прокоментував Кулеба.

Отримати нове житло у Київській області можна буде у містах Бровари, Буча, Білогородка, Ірпінь, Гостомель, Чабани, Погреби, Богуслав, Біла Церква, Обухів, Березань, Миронівка, Глеваха та Тарасівка.

Загалом на території Київської області внаслідок повномасштабного вторгнення російських окупантів зруйновано понад 4,8 тисяч приватних будників та 161 багатоповерхівка, пошкоджені — понад 13,2 тисячі та 975 відповідно.

Нагадаємо, на сесії Київської обласної ради ухвалили дві програми, що допоможуть швидше отримати житло людям, які залишилися без домівок внаслідок війни. За цими програмами найближчим часом зможуть почати будівництво 560 будинків та викуп двох тисяч квартир.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що повномасштабна війна спричинила кардинальні зміни на ринку нерухомості не тільки у столиці та Київській області, а й в інших регіонах України. Як змінилися ціни на оренду квартир у Києві — читайте в нашому матеріалі.

Джерело: https://t.me/kyivoda/4716


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися