Закохана в залізницю дівчина стала помічником машиніста у Києві (ВІДЕО)

Як в "Укрзалізниці" подолали гендерні стереотипи

На маршруті Kyiv City Express помічником машиніста працює Вікторія Кікоть. Дівчина доклала чимало зусиль, щоб її омріяна професія стала реальністю. Її історію компанія "Укрзалізниця" оприлюднила у відеосюжеті, передають "Коментарі".

У Вікторії Кікоть ніколи не було в родині залізничників, а основна сімейна професія — вчитель, тож батьки гадали, що дівчина навчатиметься на філолога. Однак їхня донька обрала професію помічника машиніста.

"Довго шукала навчальний заклад, в якому мені дозволять навчатися, але в багатьох місцях мені відмовляли саме через те, що дівчина. Моєю останньою надією був київський електромеханічний коледж. Я туди прийшла і запитала: "Чи зможете ви мене вивчити?" Мені сказали: "Вивчити? Завжди будь-ласка!" Але нічого не обіцяли, тому що — дівчина. Дівчат не дуже хочуть брати", — згадує Вікторія.

Зараз дівчині 24 роки і вона успішно працює помічником машиніста на кільцевому маршруті київської міської електрички. Працівниця "Укрзалізниці" зазначає, що в світі досі існує стереотип, що жінки — це слабка стать, тому багато професій нібито не для них.

"Жінка — помічник машиніста — може впоратись з абсолютно з усіма завданнями, що дають їй під час руху і роботи. Зараз я веду наші регламентні роботи. Під час руху поїзду я повинна слідкувати за рівністю колії, за станом контактної мережі. Також слідкувати за сигналами, положенням стрілок, швидкістю руху поїзда та переміщенням людей", — розповіла про свої обов’язки Вікторія.

Дівчина мріє, що у майбутньому зможе опанувати професію машиніста та працювати на новому крутому поїзді. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київській дитячій залізниці, що в Сирецькому парку, на початку червня відкрили літній сезон. Подробиці — в нашому матеріалі.

Дивіться також відео, як в Ірпені відсвяткували новосілля в "Залізному містечку".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися