У Дії стартувало опитування про долю щита з гербом СРСР на монументі Батьківщина-мати у Києві: подробиці

Монумент «Батьківщина-мати» вважається найвищою скульптурою в Європі. Але на його щиті досі герб СРСР

Після початку війни Росії проти України активізувався особливо процес декомунізації. Саме через це Міністерство культури та інформаційної політики оголосило про опитування з додатку "Дія" стосовно подальшої долі щита з гербом СРСР. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у своєму Телеграмі.

"Ми вдягали її в маковий вінок, декілька разів підсвічували кольорами українського прапору, ми знаємо, що вона наша Батьківщина-Мати, але є одне "але". З 24 лютого процес позбавлення нашої країни від символів радянського минулого інтенсифікувався, і ми це усіляко підтримуємо через врахування суспільної думки та дотримання норм закону", - зазначив Ткаченко.

Міністр також заявив, що технічний процес заміни щита досить непростий саме через питання безпеки. Ткаченко зазначив, що важливо все зробити правильно, щоб після зміни навантаження монумент не зазнав пошкоджень. 

"Для цього мають бути залучені спеціалісти — інженери та архітектори. А поки вони займаються своєю справою, пропоную вам обрати, як саме ви бачите зміни до монумента", - зазначив Ткаченко.

У застосунку "Дія" можна обрати один варіант серед запропонованих:

1. Залишити все як є.

2. Зняти герб СРСР.

3. Замінити на тризуб — Державний Герб України.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Київщині затримали жінку, яка здавала окупантам учасників АТО та бійців ТРО. У Ворезлі, що на Київщині, правоохоронним органам вдалося затримати жінку, яка "здавала" російським окупантам захисників України. Також правоохоронцям вдалося запобігти витоку оборонної інформації щодо Києва. 

Також "Коментарі" писали, що Генштаб ЗСУ скасував вимоги дозволів з військкоматів для виїзду з областей. Під час наради з президентом України Володимиром Зеленським розглянули питання, що набуло широкого суспільного резонансу. Про результати наради розповів головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися