Кияни просять відновити роботу двох столичних станцій метро: що кажуть у метрополітені

У Києві станції метро "Хрещатик" і "Майдан Незалежності" з початку війни продовжують залишатися закритими

Київські станції метро "Хрещатик" і "Майдан Незалежності" від початку війни досі закриті. Оскільки ці станції не функціонують, пасажирам доводиться користуватися найближчими відчиненими станціями. Як повідомляють "Коментарі", на сайті Київради з'явилася петиція, де вимагається відкриття станцій "Хрещатик" і "Майдан Незалежності", а також вузла пересадки між ними. 

Наразі станціями метро "Хрещатик" і "Майдан Незалежності" можна користуватися лише як укриттями. Також там іноді відбуваються зустрічі й концерти.

Автор петиції Сергій Івах зазначив, що метро в Києві має працювати повноцінно й за своїм призначенням, оскільки це громадський транспорт.

"Там не повинно бути різних концертів чи задоволення чиїхось забаганок. Припинення роботи пересадного вузла між станціями "Майдан Незалежності" та "Хрещатик" та самих станцій створює багато незручностей, треба робити дві пересадки, а це зайва трата часу та зайві рухи", - зазначив автор.

У Київському метрополітені розповіли, що не мають жодного відношення до організованих у метро концертів й інших заходів. У цих випадках метро надає лише свій майданчик для проведення заходів.

"На час військового стану підприємство виконує виконавчі функції. Повноцінну роботу всіх станцій та пересадочних вузлів метрополітену буде відновлено після отримання відповідного доручення", - заявив у коментарі сайту "Сьогодні" голова управління стратегічних комунікацій КП "Київський метрополітен" Дмитро Пінчук.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві засудили працівника школи за розбещення 10-річної дівчинки: подробиці. У Києві ув'язнили 32-річного чоловіка за розбещення 10-річної дитини. Інцидент трапився в Дніпровському районі Києва. Чоловік не визнав своєї вини під час суду. Хоча чоловік не визнав свою провину, суд ухвалив рішення щодо ув'язнення чоловіка строком до 6 років. Також зловмисник буде позбавлений  права працювати в освітніх закладах та місцях роботи, які стосуються спілкування із дітьми на 3 роки.

Також "Коментарі" писали, що в Києві шахраї знайшли новий спосіб обману пенсіонерів: як працює схема. Повідомляється, що в Дніпровському районі Києва люди ходять по квартирам, представляючись працівниками "Київгазу", і збирають у пенсіонерів гроші на нібито новий газопровід. Шахраям вдалося отримати від літніх людей немалі гроші - від 500 до 3000 гривень з кожного. Також шахраї займаються продажем "установки аварійної сигналізації" для газової плити.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися