Київщина прийняла вже 17 підприємств з гарячих точок за програмою релокації бізнесу

Ще декілька підприємств нині на стадії оформлення

Київська область приймає підприємств з різних регіонів України, де наразі тривають бойові дії. До області вже переїхало 17 підприємств. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Київській обласній військовій адмінстрації.

У повідомленні Київської ОВА зазначається, що ще 4 підприємства наразі займаються транспортуванням своїх потужностей, а 34 - розглядають пропозиції щодо переміщення.

"Щоб оперативно реагувати на запити релокації, разом у співпраці з районними військовими адміністраціями та органами місцевого самоврядування постійно оновлюється реєстр пропозицій для розміщення підприємств. До цієї роботи також долучилися Департамент економіки та цифровізації ОВ, Агенція регіонального розвитку Київської області", - йдеться в повідомленні Київської ОВА.

Голова Київської ОВА Олексій Кулеба заявив, що до проекту з релокації підприємств також долучаються індустріальні парки Київщини, завдяки яким збільшується інвестиційна привабливість.

"Створення нових робочих місць та відновлення економічної стабільності регіону є одним із пріоритетів області. Підтримуючи роботу підприємців, ми зможемо підвищити економічну спроможність нашого регіону", - зазначив Кулеба.

Як повідомляли раніше "Коментарі", 10 000 доларів за вплив на суддів: у Києві затримали колишнього народного депутата. Відповідно до даних слідства, колишній депутат вимагав від представника компанії неправомірну вигоду загальною сумою 10 тисяч доларів. За отримані гроші нардеп обіцяв здійснити вплив на суддів одного з районних столичних судів щодо рішення в цивільній справі.

Також "Коментарі" писали, що у КОВА розповіли про результати перевірки навчальних закладів Київщини на наявність укриттів для дітей. У Київській області продовжують перевіряти освітні заклади на наявність укриттів. Усього вдалося вже обстежити 322 дитячі садки області, серед яких 108 не має обладнаних укриттів, щоб захистити персонал і дітей. У повідомленні також зазначається, що перевірки тривають і в школах Київської області. 240 навчальних закладів уже мають готові укриття, а в 137 тривають роботи з їх облаштування.

Читайте на порталі "Коментарі": СБУ затримала на Київщині торгівців зброєю, які видавали себе за правоохоронців. Затримані чоловіки - жителі Київської області. Вони займалися незаконним продажем зброї й представлялися як працівники правоохоронних органів. У затриманих вдалося вилучити 13 автоматів АК-74 і приблизно 3000 патронів, які чоловіки планували продати за 20 тисяч доларів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися