У Києві судитимуть чоловіка, який привласнив гуманітарну допомогу для ЗСУ на півмільйона гривень: подробиці

Чоловік зміг обдурити чотирьох українців і привласнив гумдопомогу для ЗСУ

У Києві будуть судити чоловіка, який привласнив собі гуманітарну допомогу. Загальна сума збитків складає близько півмільйона гривень. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в прес-службі Національної поліції Києва.

"У ході досудового розслідування встановлено, що фігурант у Telegram-каналі розмістив оголошення про надання послуг з перевезення гуманітарних вантажів. Для подолання нібито проблем перевезення шахрай вимагав у потерпілих від 10 до 16 тисяч гривень, а потім просив перераховувати додаткові гроші", - повідомили правоохоронці.

У повідомленні поліцейських зазначається, що чоловіку вдалося обдурити чотирьох українців і привласнити собі ліки, 15 рацій і 40 бронежилетів, призначених для військових Збройних сил України. 

Чоловіку повідомили про підозру в шахрайстві, однак він втік. Пізніше підозрюваного затримали у Львові. Наразі правоохоронці завершили слідство й направили в суд для розгляду обвинувальний акт.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Кличко пояснив, чому Путін розпочав повномасштабну війну проти України. За його словами, росіяни ніколи не матимуть бажання України бути незалежною, а Путін завжди хотів відновити СРСР, що всі мають чітко розуміти. Він зазначив, що Україна бореться за своє майбутнє у складі Європи, щоб жити із дотриманням прав людини, вільними ЗМІ та демократією.

Також "Коментарі" писали, що Зеленський відреагував на ракетні удари та привітав із Днем Української державності. За його словами, окупанти продовжують ракетний терор, проте українці не здадуться і не опустять руки, оскільки нашу країну не залякати.

Читайте на порталі "Коментарі": прийшов у гості та втік через вікно: у Києві чоловік обікрав переселенця з Маріуполя. 31-річний переселенець із Маріуполя, який нещодавно приїхав до Києва, запросив до себе зловмисника в гості. Коли потерпілий заснув, 44-річний киянин вкрав комп'ютерну техніку й втік через вікно. За дві години поліцейським вдалося спіймати крадія з двома викраденими мобільними телефонами й ноутбуком. Наразі затриманому загрожує позбавлення волі строком до 8 років.

Читайте также