Глава МЗС Польщі: у Бучі я побачив жорстокість, яку не можна пояснити та виправдати

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау заявив, що у Бучі, де російські окупанти влаштували геноцид місцевих жителів, він побачив "жорстокість, яку не можна пояснити та виправдати"

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау заявив, що у Бучі, де російські окупанти влаштували геноцид місцевих жителів, він побачив "жорстокість, яку не можна пояснити та виправдати". Про це він заявив на спільній прес-конференції у Києві із главою МЗС України Дмитром Кулебою.

За його словами, картина у зруйнованих Бучі, Ірпені, Гостомелі та Бородянці є "тихим криком приглушеної гуманності". Він зазначив, що ці населені пункти увійдуть в історію як місця, де росіяни скоїли військові злочини, які не можуть залишитися поза увагою, а всі винні мають бути покарані.

Він зазначив, що Росія має повністю вивести свої війська з території України у міжнародно визнаних кордонах — лише після цього можливі реальні переговори. Рау сказав, що Польща продовжить рішучу підтримку України.

Нагадаємо, що мешканці одного з багатоповерхових будинків у Бучі самостійно розпочали ремонт, оскільки будівля поступово руйнується. 18 березня танк окупантів потрапив у дах багатоповерхівки, внаслідок чого він спалахнув. Таку заяву зробила місцева мешканка Тетяна Ярова на своїй сторінці у Facebook.

Через атаку окупантів багатоповерхівкою 9 сімей опинилися без житла, а ще 60 не можуть повернутися додому.

Як повідомляють мешканці будинку, через пожежу було повністю знищено дах будинку та верхні поверхи. Фахівці пізніше визначили, що плити перекриття зазнали значних пошкоджень, і їх необхідно буде замінити.

Щоб врятувати майно від дощу хоч якось, мешканці багатоповерхівки накрили дах плівкою, проте він зовсім не рятує.

Читайте также