У Києві половина заправок завищують ціни на пальне: подробиці

В українській столиці половина автозаправних станцій завищує ціни на пальне — більшість їх завищують тарифи необґрунтовано

В українській столиці половина автозаправних станцій завищують ціни на пальне — більшість із них завищують тарифи необґрунтовано. Про це стало відомо із коментаря, який дав голова Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан.

За його словами, останнім часом у столиці було перевірено 170 заправок, 55% із яких необґрунтовано завищують ціни. Усіх порушників було притягнуто до адміністративної відповідальності. Також він заявив, що надходять скарги від водіїв на якість палива.

Нагадаємо, що на території Київської області значно знизилися ціни на бензин, автомобільний газ та дизельне паливо. Про це стало відомо із оновленої статистики цін, яку опублікував портал Мінфін.

Відомо, що бензин А-95 преміум коштуватиме 52 гривні за літр, бензин А-95 коштує 50,57 гривень за літр. Дизельне паливо коштуватиме 55,27 гривень за літр, дизель преміум коштує 57 гривень, а за автомобільний доведеться заплатити 29,49 гривень за літр.

Владу української столиці найближчим часом планує розглянути питання збільшення тарифів на разовий проїзд у комунальному транспорті. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала депутат Київської міської ради Алла Шлапак у соціальних мережах.

За її словами, дедалі більше мешканців столиці повертаються до своїх будинків після тимчасового від'їзду і починають користуватися громадським транспортом.

Читайте также