У Києві перевірять торгові намети в історичній частині міста

Пересувні і сезонні торговці зобов'язані надати дозвільні документи

Історичний центр Києва наповнили пересувні торговці. І намети та інші торгові точки потрапили в поле зору столичної влади. Так, в КМДА вирішили в терміновому порядку перевірити об'єкти пересувної торгівлі і провести фотофіксацію розташувань для подальшого визначення законності. Таке розпорядження Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА видав заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Олександр Харченко, передає "Кіеввласть".

"Невідкладно провести виїзну перевірку з фотофіксацією щодо розміщення в форматно зоні 0 (нульова) об'єктів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі та / або об'єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі", - сказано в документі.

При виявленні подібних об'єктів, їх сфотографують, а також заміряють площу, яку вони займають.

Крім того, заступник голови КМДА доручив департаменту ідентифікувати кожен об'єкт відповідно до формату (об'єкт пересувної торговельної мережі або сезонної торговельної мережі) і зафіксувати групу товарів, що реалізуються в торговельній точці.

Також департамент повинен буде надати копії дозвільних документів на кожен виявлений об'єкт і інформацію про наявність договір з кожним виявленим об'єктом і про  оплату за цими договорами.

Як повідомляв портал "Коментарі", вулиці Києва заповнені стихійними торговцями. Правоохоронці ведуть боротьбу з подібними торговцями, влаштовують рейди, проте не завжди це дає необхідний ефект. Торгівля "з землі" не тільки порушує санітарно-гігієнічні норми і має малопривабливий вигляд, але в деяких випадках може бути небезпечна для життя.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися