У Києві значно знизилися ціни на бензин, автогаз та дизель

В українській столиці помічено продовження зниження цін на бензин, дизельне паливо та автомобільний газ

В українській столиці відмічено продовження зниження цін на бензин, дизельне паливо та автомобільний газ — майже всі види пального подешевшали, зафіксовано лише незначне подорожчання бензину А-95. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала Консалтингова група А-95.

Відомо, що бензин А-95 преміум коштує 51,01 грн за літр, бензин А-95 подорожчав на 9 копійок і коштує 49,98 грн за літр, 92-й бензин подешевшав до 48,81 грн.

Дизельне паливо преміум класу подешевшало до 57,24 гривень за літр, звичайний дизель коштуватиме 53,81 гривні. Автомобільний газ тепер коштує 27,58 гривні за літр.

Нагадаємо, що Україна поступово ліквідує дефіцит пального на ринку за рахунок збільшення імпорту. Про це в ефірі телемарафону заявила перший віце-прем'єр-міністр, міністр економіки України Юлія Свириденко.

"Пальне дійсно стає більше на ринку України. Якщо ми подивимося на обсяг імпорту, то в березні ми імпортували 60 тисяч тонн. У квітні ми вже імпортували 180 тисяч тонн, у травні — 380, і за червень ця цифра складе 600 тисяч тонн", - зазначила Свириденко.

За її словами, насичення українського ринку пальним відбувається із західних областей на схід.

"На заході ми фіксуємо, що майже відсутні черги, і ринок повністю насичений. Звичайно, залишається ще проблема зі східними областями. Ми над цим активно працюємо. Вирішити можна за рахунок ще більшого обсягу імпортованого ресурсу на ринок України. Це все впливатиме на ціни на ринку, тому що ми відпустили формульне ціноутворення", – сказала міністр економіки України.

Читайте также