У Києві виявили тисячі порушень правил благоустрою

В мерії назвали найчастіші недоліки

У Києві лише за місяць перевірок столичні інспектори внесли майже три тисячі приписів за порушення правил благоустрою. Як передають "Коментарі", про це розповів директор Департаменту міського благоустрою Києва Тимур Ткаченко.

За його словами, у столиці є нестача комунальників, адже багато з них вступили до лав територіальної оборони та Збройних Сил України. Попри це у Києві продовжують дбати про дотримання порядку.

"У деякій мірі маємо посилено виконувати роботу, що стосується розчищення евакуаційних шляхів, недопущення накопичення сміття на вулицях міста", — зазначив Ткаченко.

Керівник Департаменту міського благоустрою Києва повідомив, що в липні найбільша кількість порушень зафіксована щодо розміщення МАФів. Це третина від загальної кількості — тисяча приписів. Окрім того, виявили багато недоліків щодо вивезення будівельного та побутового сміття — пів тисячі приписів.

Майже чотири сотні приписів у Києві інспектори внесли через несвоєчасне відновлення благоустрою після розриттів. Ще понад дві сотні порушень правил благоустрою стосуються невикошеної трави та неприбраних гілок. В мерії столиці нагадали, що поскаржитись на порушення правил благоустрою в Києві можна за телефоном 15-51. Після отримання заявки інспектори вийдуть на локацію та відпрацюють звернення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до Президента України Володимира Зеленського та мера Києва Віталія Кличка у петиціях звернулися з проханням скасувати вимоги обов’язкової зупинки громадського транспорту під час повітряної тривоги. Петиція до голови КМДА зібрала необхідну кількість голосів — звернення має розглянути Кличко. Петиція до Зеленського поки що набрала вкрай мало голосів.

Нагадаємо, у Києві необхідно скоротити тривалість комендантської години. Про це йдеться у відповідній петиції, оприлюдненій на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації. Автор петиції Іван Мірошниченко обґрунтовує своє звернення до столичної влади тим, що громадський транспорт, на його думку, зарано припиняє свою роботу у Києві через комендантську годину. Петиція стрімко збирає голоси.

Читайте також, чому у Києві через стан електромереж посадовцям загрожує звільнення.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися