Сотні військових товарів намагалися вислати з Києва за кордон (ФОТО)

Подробиці розповіли столичні митники

Митники затримали дев’ять посилок з сотнями військовими виробами радянських часів, які намагалися вислати з Києва за кордон. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської митниці.

Київські митники виявили товари військового призначення у міжнародних відправленнях з Києва, Запоріжжя, Вінниці, Ужгорода, Кам’янця-Подільського, та Обухова. Посилки прямували до США, Канади, Нідерландів, Чехії та Угорщини.

Серед виявлених товарів військового призначення були авіаційні годинники, польовий дозиметр, вакуумні електролампи, електронно-променеві трубки, індикатори тліючого розряду та інші вироби. Ці товари використовують для стаціонарних та пересувних радіотехнічних пристроїв, для вимірювання радіоактивної зараженості, для живлення електроприладів та для роботи в складі панелей приладів в літаках.

Загалом київські митники вилучили понад три сотні одиниць товарів військового призначення. В усіх випадках відправниками є громадяни України. На них склали протоколи про порушення митних правил за фактами незаконного пересилання товарів військового призначення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали шпигуна. Він збирав дані про постачання озброєння в Україну із Заходу. СБУ запобігла передачі в РФ секретної інформації. Зрадником виявився мешканець столиці. Він позиціонував себе як військовий експерт. Для збирання розвідувальних відомостей киянин використав особисті зв'язки, зокрема у оборонній сфері. Свій інтерес іноземним озброєнням маскував під виглядом збору аналітики.

Нагадаємо, в центрі Києва заарештували будівлю, що належить російському виробнику ядерного палива — державному акціонерному товариству "Росатом". Інформацію про власника будівлі ретельно приховували. Для цього не вносили відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Читайте також, що буде з заарештованим майном скандального ТРЦ Ocean Plaza



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися