На Київщині відновили частину пошкоджених котельнь

Як в регіоні готуються до опалювального сезону

У Київській області під час активних бойових дій значних руйнувань зазнала критична інфраструктура. Про руйнування та відновлення об’єктів теплопостачання в регіоні розповіли у Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

В пристоличному регіоні від обстрілів російських окупантів пошкоджено 64 котельні. Ці об’єкти теплопостачання мають різні ступені пошкоджень. У деяких котельнь вийшли з ладу котли та насосне обладнання, в інших —вибухова хвиля розбила вікна. Також в деяких котельнях зафіксоване руйнування конструктивних елементів будівель та інші пошкодження.

Зараз на Київщині вже відновили 47 котельнь з 64. Об’єкти теплопостачання відновлюють за кошти місцевих бюджетів та міжнародних фінансових організацій. Найбільше котельнь відремонтували в Бучанській, Бородянській, Білоцерківській та Великодимерській громадах. Решта пошкоджених інфраструктурних об’єктів знаходиться в процесі відновлення.

Окремі об’єкти теплопостачання в Київській області до початку опалювального сезону планують відновити шляхом встановлення твердопаливних блочно-модульних котельнь. Сприяти цьому буде Програма "Проєкт енергетичної безпеки", що фінансується USAID.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та низці інших регіонах опалювальний сезон планують розпочати вчасно. Про це за підсумками наради з мерами міст заявив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. Наразі середній рівень підготовки українських міст до початку опалювального сезону становить близько 60%. Для Києва вибудували дорожню карту проходження опалювального сезону. Окрім того, Києву з державного бюджету виділили додаткові кошти

Читайте також, що Київ готується до опалювального сезону в умовах воєнного стану в посиленому режимі.

Джерело: https://t.me/kyivoda/5327


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися