Стало відомо, скільки в Києві з початку повномасштабної війни затримали диверсантів

У Києві 10 оперативних груп працюють саме на виявлення ДРГ

У Києві з початку повномасштабної війни Росії проти України вдалося затримати 313 потенційних учасників з 23 диверсійно-розвідувальних груп. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив голова поліції Києва Іван Вигівський в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

"За час війни у Києві затримано 313 потенційних учасників 23-х ДРГ. Звісно, не всі факти знайшли своє підтвердження, але ці 313 осіб, які пройшли через обліки, передані СБУ. Спецслужба далі вже займалася їх документуванням. Сьогодні у нас 10 оперативних груп працюють саме на виявлення ДРГ", - зазначив Вигівський.

Як зазначив Вигівський, фактично диверсійно-розвідувальними групами займається СБУ. 

Ще з перших днів війни у Головному управлінні Нацполіції Києва і в кожному столичному районі створили групи, до яких входили оперативники Головного управління, райуправлінь і поліція Києва. Вони весь час займалася виявлення осіб, які могли передавати інформацію ворогу.

"У кожному районі був розподіл на сектори, ми налагодили спілкування з представниками ОСББ, з тими місцевими мешканцями, хто залишився в Києві. Люди дуже нам допомогли виявляти підозрілих осіб. І сьогодні ця вся робота продовжується, хоча місто вже живе майже в такому ритмі, як до війни", - повідомив голова поліції Києва.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Київщині згоріли цех, автомобіль та десяток холодильників. Одна з пожеж сталася у Вишгородському районі. В селі Пірново горіло виробниче приміщення, розташоване на вулиці Київській. Вогонь гасили рятувальники з пожежних частин Вишгороду та села Нові Петрівці. На ліквідування пожежі витратили майже чотири години. Подробиці надзвичайної ситуації не повідомляють. Ще одна пожежа виникла у Броварському районі. В селищі міського типу Велика Димерка на вулиці Соборній горіло сміття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися