Мешканцям Макарівської громади доставили модульні будинки (ФОТО)

Де облаштують тимчасове житло

В Бучанський район Київської області на територію Макарівської громади доставили перші модульні будинки для місцевих мешканців, які втратили житло під час активних бойових дій. Про це розповів голова Макарівської селищної ради Вадим Токар, передають "Коментарі".

За його словами, матеріали для встановлення перших 25 модульних будинків завезли в село Королівка. Тимчасове житло зведуть за допомоги благодійної організації Міжнародний благодійний фонд "Молодь з місією".

"Представники цієї міжнародної організації з різних країн світу Нідерланди, Латвія, Румунія, Німеччина допоможуть у встановленні модульних будинків на зруйнованих обійстях постраждалих мешканців Королівки, Наливайківки, Ситняків та Макарова", — прокоментував голова Макарівської селищної ради Вадим Токар.

У Макарівській територіальній громаді внаслідок ракетних обстрілів під час бойових дій з російськими окупантами вщент зруйновано 585 приватних будинків, ще 2095 — мають пошкодження різного ступеню. Окрім того, пошкоджено 60 багатоквартирних будинків, з них два потрібно повністю демонтувати, а у восьми потрібен частковий демонтаж.

Нещодавно після засідання комісії Київської обласної військової адміністрації стало відомо, що в межах виділеного фінансування поки що є можливість придбати лише 72 квартири та збудувати 70-75 будинків на весь регіон. З них 14 квартир та 15 будинків передбачили для мешканців Ірпеня, які втратили житло через війну.

Нагадаємо, на сесії Київської обласної ради ухвалили дві програми, що мають допомогти швидше отримати житло людям, які залишилися без домівок внаслідок війни. За цими програмами найближчим часом обіцяли почати будівництво понад пів тисячі будинків та викупити дві тисячі квартир. Це дозволило б забезпечити житлом 2,5 тисячі сімей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені на території санаторії "Дубки" відкрили модульне містечко для 350 людей. Модульні конструкції Ірпінь отримав безкоштовно від уряду Польщі. Як виглядає тимчасове житло — читайте та дивіться в нашому матеріалі.

Читайте також, що в Ірпені на базі санаторію "Ластівка" планують збудувати багатоквартирні будинки, де подарують квартири людям, які втратили житло.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися