Русанівський канал у Києві стане чистіше

На нову станцію очищення знадобитися понад 700 млн грн

Канал на Русанівці стане чистішим. У Києві в цьому році планують почати будівельні роботи в рамках першого етапу реконструкції Деснянської водопровідної станції та побудувати цех очищення промивних вод. Весь проект зажадає фінансування більш 737 млн грн. Таке повідомлення розмістила на сторінці в Facebook прес-служба "Київводоканалу".

"Ми впритул зайнялися проблемою скидання промивних вод, що утворюються при очищенні річкової води", - сказано в повідомленні.

Нова технологія дозволить припинити скидання продуктів очищення води в Русанівському каналі, а твердий осад буде безпечно утилізувати.

Так, це передбачено еко-стратегією розвитку "Київводоканалу". Для реалізації проекту необхідно 737 млн 673 тис. Гривень.

Як повідомляв портал "Коментарі", загибель риби, руйнування екосистеми - все це є наслідком використання пральних порошків, до складу яких входять фосфорні сполуки. Для того щоб зробити Київ більш екологічним, такі порошки слід заборонити, вважають в "Київводоканалі". Відповідне прохання співробітники компанії   розмістили   на своїй сторінці в Facebook.

Фосфати, які потрапляють у воду, призводять до розмноження синьо-зелених водоростей: на 1 грам фосфату доводиться поява 5-10 кілограм водоростей. Вони виділяють небезпечні токсини, які "спалюють" розчинений у воді кисень. В результаті починається масова загибель риби, а вода загниває і "цвіте". Про це повідомляється в петиції до президента України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися