Мінкульт прогнозує початок робіт з заміни герба на "Батьківщині-Матері" не раніше наступного літа

Це не надзвичайні кошти в порівнянні з тими, якщо зносити монумент

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко повідомив, що прогнозований час заміни герба СРСР на тризуб на монументі "Батьківщина-Мати" - не раніше наступного літа. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву він зробив під час телемарафону новин.

"Ми найближчим часом розпочинаємо роботи з приводу вивчення, власне, стану справ самого монументу. А це будуть робити провідні українські інститути", - зазначив Ткаченко.

За словами міністра, після цього необхідна "проектна робота щодо зняття радянського гербу і заміни його на тризуб".

"Цей процес, очевидно, розпочнеться вже на початку наступного року. А самі роботи восени - влітку наступного року", - додав Ткаченко.

Також Ткаченко повідомив, що саме проектна робота дасть розуміння того, скільки коштів необхідно витратити на заміну.

"Це не надзвичайні кошти, зовсім не в порівнянні з тими, якщо зносити монумент. Але для того, щоб переосмислити монумент і зрозуміти, яким чином його сприймають сьогодні українці", - повідомив міністр.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Київщині згоріли цех, автомобіль та десяток холодильників. Одна з пожеж сталася у Вишгородському районі. В селі Пірново горіло виробниче приміщення, розташоване на вулиці Київській. Вогонь гасили рятувальники з пожежних частин Вишгороду та села Нові Петрівці. На ліквідування пожежі витратили майже чотири години. Подробиці надзвичайної ситуації не повідомляють. Ще одна пожежа виникла у Броварському районі. В селищі міського типу Велика Димерка на вулиці Соборній горіло сміття.

Читайте на порталі "Коментарі": в мерії Києва розповіли про реабілітацію дітей з інвалідністю. Столичний центр реабілітації працює у штатному режимі з дотриманням вимог воєнного стану. Послуги у закладі надають як маленьким мешканцям Києва, так і дітям-переселенцям. З початком повномасштабного вторгнення російських окупантів з Києва до країн Євросоюзу представники столичної влади евакуювали понад три тисячі родин, які виховують дітей з інвалідністю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


OBZ

20 серпня 2022, 21:56

BAT''KIVSHUNA===OBZ===organizacuia bor''bu so zlom////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////Юлія Тимошенко: Ми маємо допомагати армії та захищати людей.........Юлія Тимошенко: Українці ніколи не підтримають «мирну» угоду, яка віддає територію ворогу..........==============VLADIMIR ZELENSKII IULIIA TIMOSHENKO===KONSENSUSNUI VLASTNO=OPPOZITSUONNUI DEMOKRATICHESKII OPLOT EDINOGO UKRAINSKOGO NARODA DAIUSHEGO OTPOR I POBESHDAIUSHEGO RUSSKO=FASHUSTKIX ZAXVATCHIKOV.........=========VLADIMIR ZELENSKII IULIIA TIMOSHENKO===PROGRESSIVNUI TIASHELOVESNUI AVANGARD UKRAINSKOI SISTEMU UPRAVLENIIA USTREMLENNOI K STANOVLENIIU ISTINNOI DEMOKRATII===GUMANISTICHESKOI........===========VLADIMIR ZELENSKII IULIIA TIMOSHENKO===VLAST'' I OPPOZITSUIA===EDINUI PORUV REAL''NOSTI I MECHTU SBEREGAIUSHIX UKRAINU I SOZDAIUSHIX NOVUIU UKRAINU===DEMOKRATICHESKUIU PROTSVETAIUSHUIU I EDINUIU.......=============BRIUSSEL'' BEL''GIIA KIEV UKRAINA===SHUVI CHELOVECHNAIA IDEIA===PROTSVETAI =ZEMLIA= ===BUD'' SCHASTLIVA I EDINA..........===========ODNA STOLITSA===ODNA STRANA===ODIN NAROD===CHELOVEK.......

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися