У Зеленського певні в ракетних ударах по Києву в День Незалежності

Про що попереджають в Офісі президента

В Кремлі вже традиційно прив'язують найпотужніші обстріли на фронті та провокації до різних дат і День Незалежності України не буде виключенням. Про це в ефірі телемарафону заявив антикризовий радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають "Коментарі".

За його словами, росіяни ненавидять український народ та у дні національних свят, 23 та 24 серпня, нанесуть потужні ракетні удари по Києву та іншим містам України. Обстріл столиці для окупанти вважають "символічним" через те, що їм не вдалося взяти Київ за три дні та пройти парадом по захопленому Хрещатику, де зараз українці демонструють їхню знищену бойову техніку.

"У нас вже пів року війни і "руській мір" довів, що вони абсолютно програють по всім цивілізаційним нормативам Україні. Тому вони певно цю компенсацію захочуть отримати. Вони хочуть компенсацію за ці пів року. Вони хочуть отримати компенсацію за те, що їх принизили, за те, що репутаційно в світі вони виглядають ніяк. Вся ця історія з монстром-державою зникла", — сказав Подоляк.

На думку радника голови Офісу президента України, також у Кремлі розлючені "спекотним" сезоном "бавовни" в Криму і стійкістю українського народу у боротьбі за незалежність та власну територію.

"Буде збільшена кількість обстрілів наших міст. Зрозуміло, що не треба говорити про якісь апокаліпсиси, але треба просто обережно ставитись до свого життя. І якщо працює сирена, треба використати цей час, щоб знайти місце, де пересидіти цю спробу РФ вдарити по мирним містам", — наголосив посадовець.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на тиждень заборонили усі масові заходи через загрози ракетних обстрілів з боку російських окупантів. Відповідне доручення отримали мер Києва Віталій Кличко та комендант міста Віктор Плахтій від начальника Київської міської військової адміністрації Миколи Жирнова. Окрім того, у столиці протягом 22-25 серпня влада має скоротити кількість посадовців, держслужбовців та працівників, задіяних у забезпеченні повсякденної життєдіяльності Києва.

Нагадаємо, українські правоохоронці знаходяться в посиленій бойовій готовності через можливі ракетні обстріли Києва та інші військові загрози з боку російських окупантів напередодні Дня Незалежності та в дні національних свят. В МВС України дали поради українцям щодо поведінки в цей період.  А столичні комунальні сервіси тимчасово скасували прийоми споживачів.

Читайте також, що потрібно знати про заходи в День Незалежності України у Києві.

Читайте также