До Києва приїде німецький міністр, який давав Україні кілька годин у війні з РФ

До української столиці з офіційним візитом приїде міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер, який давав Україні кілька годин на початку повномасштабного вторгнення Росії

До української столиці з офіційним візитом приїде міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер, який давав Україні кілька годин на початку повномасштабного вторгнення Росії. Про це стало відомо із інтерв'ю політика німецькому каналу ARD.

У червні Лінднер заявляв, що пропонував українському візаву Сергію Марченку приїхати до Києва, якщо цей візит буде корисним. Крім того, у розмові з українським прем'єром Денисом Шмигалем федеральний міністр пообіцяв сприяти виділенню Києву восьми мільярдів євро макрофінансової допомоги ЄС.

“Наприкінці літа чи восени. Зараз обговорюю це з моїм українським колегою", – сказав німецький урядовець.

Нагадаємо, що нещодавно мер Києва Віталій Кличко зустрівся з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем. На зустрічі йшлося про посилення допомоги Україні та підтримку її членства в ЄС. Про це Віталій Кличко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Зустрівся з канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Говорили про підтримку України європейськими партнерами та необхідну допомогу. Зброєю, економічну, фінансову допомогу та більш потужні та ефективніші санкції проти російського агресора. А також підтримку європейською спільнотою кандидатства України в члени ЄС. Це важливо, що світові лідери відвідують Україну і самі бачать наслідки варварських дій росії, яка знищує наші міста та по-звірячому вбиває мирних українців", - написав Кличко.

Він зазначив, що Україні потрібна підтримка якнайшвидше, оскільки йдеться про захист усієї Європи.

Читайте также