Знести пам'ятник Пушкіну і перейменувати парк пропонують у Києві

До столичної влади звернулись з петицією

У Києві потрібно демонтувати пам'ятник Олександру Пушкіну і перейменувати парк, названий на честь цього російського поета. Про це йдеться у відповідній петиції на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

Петицію №11062 щодо знесення пам'ятника Пушкіну, розташованого по проспекту Перемоги поблизу станції метро "Шулявська", та зміни назви парку, де він знаходиться, зареєстрував Микола Євтушенко. Автор звернення акцентує увагу влади на важливість процесу дерусифікації столиці.

"На сьогодні процес декомунізації є одним з основних завдань задля відокремлення української культури від мокшанської. Пропоную перейменувати парк в честь Олександра Довженка", — йдеться в петиції.

До речі, парк імені Пушкіна у Києві розташований поблизу кіностудії імені Олександра Довженка. Тож автор петиції не випадково пропонує саме таку зміну назви столичної зони відпочинку.

На офіційному сайті КМДА також зареєстрована петиція щодо перейменування Петрівського залізничного мосту через річку Дніпро, що сполучає Рибальський острів з Воскресенкою і Русанівськими садами. В рамках процесу дерусифікації столиці автор звернення пропонує змінити назву шляхопроводу на Почайнівський залізничний міст.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві демонтують радянський герб з монументу "Батьківщина-мати" та вже створили проєкт заміни. Наступного року розпочнеться конкурс на тризуб, який встановлять замість серпа і молота. Тим часом у Києві до Дня Незалежності України відкрили креативну виставку про трансформацію образу "Батьківщина-мати" у сприйманні українського суспільства під час повномасштабної війни.

Нагадаємо, столичну владу просять додати можливість оплачувати проїзд банківською картою в усіх видах громадського транспорту у Києві. Відповідна петиція, зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, набрала необхідну кількість голосів для розгляду. Мер Києва Віталій Кличко вже відреагував на це звернення

Київський міський голова Віталій Кличко також доручив посадовцям мерії опрацювати петицію щодо перевірок технічного стану маршруток.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Максим

27 серпня 2022, 10:14

Не можна цього робити! Це - класик, культурний діяч, який не має відношення до тоталітарного режиму.

Наташа

23 серпня 2022, 10:33

Дуже правильно! В процесі декомунізації знести пам'ятник О.Пушкіну та й перейменувати парк на честь члена комуністичної партії з 1920 року О.Довженка. На місті пам'ятника слід встановити екран, де безперервно показувати фільм "Щорс", "Арсенал", можна й "Мічурін". А тож ніхто не бачив про що мова

зелёная плесень

23 серпня 2022, 08:51

"...Я памятник себе воздвиг... а вы сломали..."

ККК

23 серпня 2022, 08:18

Все сносы памятников и переименование ул. надо делать за счет тех пидарасов, что пишут петиции. И для вступления в силу достаточно одного голоса. Если после продажи всего имущества и порезки на органы этого существа, денег на предложение не хватит, то деньги в казну, светлая память дебилу и все остается по старому! И тогда не будет тупых предложений! Достали тупые переименовщики во главе с трусливым шакаленком клячко!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися