Забрудненість повітря у Києві залишається на високому рівні

В мерії столиці стежать за ситуацією

Киянам радять не виходити на вулицю або обмежити перебування поза приміщеннями через високий рівень забрудненості повітря у столиці, що фіксується другий день поспіль. Про поточну ситуацію розповіли у Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

В столиці зберігається показник забрудненості пилом до гранично допустимої концентрації (ГДК). Так, вранці 23 серпня на лівому березі Києва вміст зважених часток складає 273 мкг/м3, на правому – 316 мкг/м3 при ГДК – 500 мкг/м3.

Джерело утворення пилу знаходиться за територією Києва, а підвищення концентрації відбувається через переміщення повітряними масами пилу з південно-східного напрямку. Перевищення ГДК решти забруднюючих речовин у Києві не зафіксовано.

Тим часом у сусідніх з Києвом Броварах сьогодні, 23 серпня, основні показники атмосферного повітря відповідають нормі. Такі результати лабораторних досліджень оприлюднив мер міста Ігор Сапожко. Броварський міський голова додав, що на території громади не перевищують норми також радіаційний фон і показники якості води.

Нагадаємо, в Державній службі з надзвичайних ситуацій України попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки протягом 23-24 серпня у Київській, Житомирській, Сумській, Полтавській, Харківській та Донецькій областях. Погода в Києві під час свят буде сонячна, вітряна та без опадів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що напередодні у Києві виникла пилова буря. Її спричинило переміщення повітряних мас з пиловими частками із Каспійської низовини та ще деяких азіатських регіонів. Затягнуло імлою не лише Київ, а й інші українські міста. Синоптики прогнозують, що ситуація з повітрям у Києві покращиться сьогодні, 23 вересня, ввечері.

Читайте также