Названі причини пилової бурі в Києві та коли дихати стане легше

Про стан повітря розповіли в гідрометцентрі

Пилова буря виникла в Києві та інших регіонах України через перенесення повітряних мас з пиловими частками із Каспійської низовини та інших азіатських регіонів. Про це повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передають "Коментарі".

За його словами, наразі переважають південно-східні вітри, що спричинили транскордонне перенесення пилу, через що погіршилась видимість. Затягнуло імлою не лише Київ та Черкащину, а й інші українські міста. Побачити локалізацію та переміщення пилу на територію України можна на карті забруднення повітря.

Начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань поінформував, що швидко пилова буря не мине. За розрахунками синоптиків, на покращення ситуації та очищення повітря можна розраховувати лише у вівторок, 23 вересня, ввечері.

Експерти попереджають, що частинки пилу можуть спричиняти подразнення слизових оболонок, чхання та кашель. Особливо це небезпечно для людей, які страждають на захворювання органів дихання, алергію та для людей похилого віку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що киянам радять обмежити перебування на вулиці через пилову бурю. В столиці зафіксували у повітрі наближення до гранично допустимої концентрації пилу. Вдень на лівому березі Києва вміст пилу складав 392 мкг/м3, на правому – 339 мкг/м3 при гранично допустимій концентрації – 500 мкг/м3. Решта забруднюючих речовин у повітрі в столиці та радіаційний фон перебували в межах норми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ермаков

22 серпня 2022, 21:03

По данным ИКД пылевые бури в Украине будут постоянными и возрастать с каждым годом. Это будет касаться всех регионов Земли. Потепление климата вызовет иссушение земли, а скорость ветра возрастет в разы и будет переносить огромные массы земли. Такая проблема будет касаться всех стран, поэтому нужно прекратить войны и начать заниматься проблемами потепления климата.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися