Повернення грошей за проїзд в разі повітряної тривоги вимагають пасажири у Києві

Зареєстровано відповідну петицію до влади столиці

У Києві необхідно запровадити систему повернення грошей за ненадані послуги з перевезень у громадському транспорті через повітряну тривогу. Про це йдеться в петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції №11070 Станіслав Рябов вважає несправедливим стягування плати за проїзд в громадському транспорті у Києві, коли послуги з перевезень не можуть виконати через вимоги зупинок під час повітряної тривоги.

"Під час оголошення повітряної тривоги громадський транспорт зупиняється, проте кошти не повертаються. Пропоную повернення коштів за проїзд у разі повітряної тривоги на транспортні карти або на карткові рахунки, якщо був оплачений за допомогою онлайн", — йдеться в петиції до столичної влади.

Вимоги обов’язкових зупинок транспорту під час повітряної тривоги в Києві від початку впровадження таких правил хвилюють мешканців столиці. Через це петиціями засипали навіть президента України Володимира Зеленського. Петиція до мера столиці Віталія Кличка щодо скасування рішення Ради оборони Києва про зупинку роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги зібрала необхідну кількість голосів і зараз знаходиться на розгляді.

Окрім того, від столичної влади кияни вимагають скоротити тривалість комендантської години. Відповідна петиція підтримана необхідною кількістю підписантів і також знаходиться на розгляді посадовців Київської міської державної адміністрації. Автор петиції запропонував зменшити комендантську годину у Києві на дві години.

Читайте також, що на зупинках транспорту у Києві пропонують облаштувати укриття.

Читайте также