Палити листя в столиці стане дорого: киян попередили

Дим від спалювання листя має канцерогенний ефект

Щоосені жителі міста стикаються з димом від палаючого та тліючого листя. Неодноразово в ЗМІ піднімалося питання про те, що спалювати опале листя не варто. Однак, то тут, то там хтось візьме та й підпалить зібрані з землі листя. У Київській міській державній адміністрації нагадали, що подібні дії караються.

Киян попередили, що спалювання листя є прямим порушенням ряду норм чинного законодавства, що тягне за собою накладення адміністративних штрафів. А крім того, шкодить здоров'ю людей і екологічного стану столиці.

"При спалюванні сухих рослинних залишків разом з димом у повітря, а потім і в легені людини, потрапляють важкі метали, діоксини, бензопірен, оксиди азоту і самі канцерогенні сполуки. З листям часто горить безліч сміття, що істотно підсилює забруднення атмосфери. Нерідко при випалюванні стерні, сухої рослинності пошкоджуються полезахисні лісові смуги, виникають великі пожежі, зокрема, в прилеглих лісових масивах", - зазначив в. о. начальника Управління екології та природних ресурсів Олександр Савченко.

За самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачено адміністративну відповідальність. За подібне правопорушення громадянам доведеться заплатити від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів (від 3060 грн до 6120 грн). Посадові особи, яка допустила таке отримають штраф від 900 до 1260 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто, зі своєї кишені доведеться викласти від 15 300 грн до 21 420 грн.

Як повідомляв портал "Коментарі", столицю озеленять за допомогою переробленого пластику. Ініціатори проєкту планують пройти весь шлях, починаючи від збирання сміття і закінчуючи проєктуванням і установкою об'єкта.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися