Скандал через нагороду від Зеленського вибухнув в Іванківській громаді

Люди обурені нагородою голови села Тетяни Свириденко

Мешканці Іванківської громади вважають нагороду, яку отримала очільниця села Тетяна Свириденко від президента України Володимира Зеленського, незаслуженою, та гнівно висловлюються щодо її поведінки під час окупації населеного пункту. Як передають "Коментарі", з громадою на цю тему дискутує народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк.

До Дня Незалежності президент Володимир Зеленський "за сумлінну працю та особистий внесок у соціально-економічний розвиток України" нагородив орденом княгині Ольги ІІІ ступеня голову Іванківської селищної територіальної громади Тетяну Свириденко. Ця нагорода обурила місцевих мешканців.

Ситуацію намагалася роз’яснити народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк у своєму FacebookЗа її словами, голову Іванківської селищної ради Тетяну Свириденко в якості кандидата до нагороди в Офіс президента України подав голова Київської обласної державної адміністрації Кулеба Олексій.

"Тетяна Дмитрівна була нагороджена президентом за врятовані картини з Музею Приймаченко, та за постійну координацію та допомогу військовим (подробиць тут розповідати не буду). Підтримуючи рішення президента України, я вітаю Тетяну Дмитрівну з цією високою нагородою!" — заявила Ольга Василевська-Смаглюк.

Люди гнівно висловлювалися щодо поведінки очільниці села Іванків Тетяни Свириденко під час окупації:

·        Можливо когось вона і координувала, але людям під час окупації точно не допомагала. Навіщо ж їй були потрібні прості люди ?? Нас не потрібно було координувати, не потрібно було допомагати гум допомогою і т .д. Ми всі пережили пекло, а голова з'явилась тоді, коли район звільнили від окупації. Ще й виявилось ми не були в окупації. Ми не жили тижнями в підвалах без світла та зв'язку. Добре, що у нас такий народ і ми гуртувались і допомагали одне одному.

·        Які дії військових вона координувала?!!! Навіть списки учасників АТО лишились в райдержадміністрації! Мій сусід, проста людина, в перший день побіг в "Довіру", де він працював, і познімав списки АТОвців, лишив афганців. А в райдержадміністрації не знайшлось кому? А потім, за тими списками шукали людей, в'язали і катували. В усіх чергах в окупації тільки й розмов було, де наша голова, і що народ змете її після звільнення. Огидно, через таких "героїв" остаточно втрачаєш віру в людей і справедливість.

·        Шановні іванківці! Пишіть петицію президенту. Як її написати, можна знайти в інтернеті. Щоб її розглянув президент потрібно 25 тисяч голосів за три місяці. Я впевнена, ви їх назбираєте. Від себе голос гарантую і не один.

·        Наша голова ОТГ займалась відеозйомкою, коли після окупації привезли гумдопомогу. А знімала те, як люди бились за ті харчі і речі, при цьому заливаючись від сміху. Вчинок гідний нагороди.

·        Думаю, справжню роботу і заслуги можуть оцінити тільки люди, жителі Іванкова! Якби це було так, то думаю сперечань та протестів не було б!!!

Заява про порятунок картин Марії Примаченко з палаючого музею в Іванкові ще більше обурила громаду. У коментарях до посту народної депутатки люди наголошують, що картини рятувала не Свириденко, а спроби її "відбілити" думку громади не змінять:

·        Наскільки я пам'ятаю десь є сюжет про врятовані картини, але точно їх рятувала не наша голова.

·        Їх рятував охоронник з дружиною, який поряд живе, брали у нього інтерв'ю, є сюжет.

·        Картини врятували охоронник Харитонов Анатолій, Симоненко Петро, який проживає напроти музею, Ігор Ніколаєнко і ще один мужчина прізвища якого я не знаю. Нікого з працівників музею і адміністрації я не бачив. А керівник району і відділу культури прийшли вже після всього, пофотографували і пішли. Ось і вся їх заслуга. Це все було на моїх очах. Хай не привласнюють чужі заслуги і не вішають собі регалії. Про тих хто в дійсності ліз в полум'я ризикуючи життям ніхто не згадує.

·        Сумно те, що громада обурена, а Ви пані Ольга, намагаєтесь переконати, що все правильно, людина працювала, була на зв'язку. Так людям також вона відповідала "ви не в курсі війна, я також людина ідіть ви..." Гарна праця правда?

Народна депутатка Ольга Смаглюк-Василевська наголосила, що голова Іванківської селищної ради Тетяна Свириденко продовжує працювати на своїй посаді і допомагати у відновленні громади.

"Ми разом продовжуємо ремонтувати укриття в школах (три штуки), взяли в ремонту одну школу повністю (Олізарівка), допомагаємо з відновленням будинків (їх надзвичайно багато), відстоюємо інтереси громади (ніхто, жодний мешканець деокупованої Київщини ще не отримав так званих окупаційних, але Іванків визнаний деокупованим, і я сподіваюсь уряд надасть відповідні виплати)", — розповіла Смаглюк.

Через скандал, що сколихнув Іванків, люди запросили народну депутатку України Ольгу Василевську-Смаглюк та голову Іванківської громади Тетяну Свириденко на зустріч з громадою та просили політиків визначитися з датою.

Нагадаємо, в селі Іванків російські окупанти знищили історико-краєзнавчий музей та майже усі його експонати. В будівлі після влучання ворожого снаряду сталася пожежа та обвалився дах. За даними Київської обласної військової адміністрації, експонати під обстрілами рятували працівники закладу. В цьому музеї зберігалися полотна українських митців, зокрема 25 картин всесвітньо відомої української художниці Марії Примаченко. Близько десяти робіт вдалося врятувати, інші експонати згоріли вщент.

Читайте також, що у Києві визнали художницю Марію Примаченко національною легендою України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Марія

22 лютого 2023, 11:45

Шановні публікатори!! Чому до цих пір не змінено фото Буц Л.В. на Свириденко Т.?? Ви розумієте, що за це передбачена взагалі-то відповідальність?

Олена

29 серпня 2022, 16:41

За те, що зберегла картину -- нагорода. Ви - серйозно?

Людмила

28 серпня 2022, 22:39

Ось лише на фото не пані Свириденко. А директор Горностайпільського будинку-інтернату для інвалідів і людей похилого вікк

Віктор

28 серпня 2022, 19:13

Знову переплутали Іванків, яких два у області.

Шмигельский руслан

28 серпня 2022, 16:27

Вона була причетна до розкрадання гуманітарної допомоги може Голобородько їй за цей деребан нагородив ?

Таня

28 серпня 2022, 14:35

Не заслужено пані Свириденко отримала нагороду. Чорний плащ її нагорода

Любов

28 серпня 2022, 13:01

Змініть фото заголовку!!!!Це не ця особа про яку стаття!!!Коли публікуєте щось хоч приділіть час і перевірте інформацію і фото.

Таня

28 серпня 2022, 12:54

Огидно дивитись, на людину, яка притягнула свої брудні руки до нагороди, на яку не має жодного морального права. Ви Ольга такими діями втрачаєте довіру до себе, ви дискримінуєте президента. Вам не огидно за такі дії? Ви ж добре знаєте, що Свириденко це остання людина в районі, яка б могла взагалі на щось заслуговувати. Ви йдете всупереч громаді, ви не поважаєте нас жителів Іванкова, тому й не розраховуате на взаємні

Віталій

28 серпня 2022, 12:37

Вибачте але це фото не Тетяни Свириденко це фото Буц Любов Володимирівни . Змініть будь ласка його щоб не вводити людей в оману

Юлія

28 серпня 2022, 11:13

Ви взяли не те фото, на фото не голова Іванківської ТГ

Олена

28 серпня 2022, 08:44

От дуже цікаво, який же внесок у соціально-економічний розвиток України зробила пані Свириденко? Якщо Іванків по вуха в ЛАЙНІ, ні дорог, ні інфраструктури, нічього нового в Іванкові за часи її призначення на посаду не з’явилось! І за що тоді їх там ще й преміюють в таких суммах?

житель Іванкова

27 серпня 2022, 22:43

На фото інша людина, не село а смт і музей краєзнавчий

Володимир

27 серпня 2022, 12:15

У нас нагороджують не за заслуги, а вірних боягузів та підлиз, тому ми й живемо так погано, що справедливості в суспільстві немає. А влада - так вона лише на себе працює. Всі зелені гарні, хоча й тікали, людей зневажають, але ж зелені. соромно за владу, яку ми обрали. Потрібні докорінні зміни.

Просто Квашин

27 серпня 2022, 12:11

Ольга Василевська-Смаглюк , її виборчий округ № 96. Це Буча, Бородянка, Славутич і довколишні села. І для «евакуації» вона, як депутат від партії Слуга народу зробила тільки такий допис у фейсбуку: "Будь ласка,люди,залишайтесь вдома.Це зараз найбеспечніше місце.Війська РФ гатять лише по інфраструктурних об"єктах.Цивільне населення не є їхньою ціллю.Миру всім нам.З повагою.

Бивалий

27 серпня 2022, 12:10

Де ж ви були раніше, поважні?

я

27 серпня 2022, 11:56

жесть! нет,что бы разобраться в том,что происходило !!!Как можно ей вручать такую награду!

Іван

27 серпня 2022, 11:52

Деменция — это синдром, при котором происходит деградация памяти, мышления, поведения и способности выполнять ежедневные действия.

Іван

27 серпня 2022, 11:51

Деменция — это синдром, при котором происходит деградация памяти, мышления, поведения и способности выполнять ежедневные действия.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися