Погода дивує: такого не було в Києві за сто років

Такої погоди в Києві не було більше століття

Поточний сезон приніс новий рекорд в статистику погоди Києва. Так, нинішня осінь виявилася по-своєму унікальною. Про це свідчать дані метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії ім. Б. Срезневського. Нинішній вересень у Києві повторив рекорд 1909 року. Середньомісячна температура повітря вересня в Києві - 18,4 градусів, що перевищило кліматичну норму на цілих 4,5 градусів.

У службі зазначили, що метеорологічна осінь в Києві ще не почалася.

"У столиці всього п'ять днів з 18 по 20, 28 і 30 числа були осінніми, а середньодобова температура повітря поки стійко залишається вище 15 градусів", - йдеться в повідомленні.

Вересень виявився унікальним, тому що нинішній максимум температури повітря в Києві зафіксовано 1 вересня: 34,7 градусів. Холодно було 19 вересня, коли мінімальна температура опустилася під ранок до 6,9 градусів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" вже повідомляв, що в результаті сильної грози в ніч на 1 жовтня в місті впало декілька дерев . Про це повідомили в КО "Київзеленбуд". На підприємстві відзначили, що дзвінки щодо повалених дерев почали надходити з 5 години ранку. Станом на 11.00 прийнятий 21 виклик. Уже є відомості про 9 повалених дерев.

"Наші фахівці продовжують працювати: дерева розпилюють, розчищають проїзні і пішохідні частини, вивозять гілки і стовбури зламаних дерев", - відзначили в КО "Київзеленбуд".

Крім того, обстежують свої території працівники районних служб. Повалені дерева в парках і скверах виявили в Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дніпровському районах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися