"Потяг до мрій" стартував з Києва із футбольним табором "Залізна зміна" (ФОТО)

Що відомо про новий спортивно-патріотичний проект

З Києва у спеціально облаштованих вагонах відправились назустріч пригодам три десятки юних вихованців залізничного футбольного клубу "Локомотив". Такий спортивно-патріотичний табір "Залізна зміна" запустила "Укрзалізниця", передають "Коментарі".

З початку повномасштабної війни клуб "Локомотив" прихистив футболістів зі шкіл Маріуполя, Херсона, Миколаєва та інших міст. Збірна юних футболістів-переселенців протягом 12 днів мандруватимуть Україною. Під час подорожі на хлопців чекають зустрічі із залізничниками, військовими, артистами, політиками та підприємцями.

В програмі мобільного футбольного табору також заплановані відвідування технопарків, промислових та аграрних підприємств, зайняття спортом, вивчення військової справи та принципів міжнародного бізнеса та лідерства, а також уроки тактичної медицини.

"Цьому поколінню належить розбудовувати післявоєнну Україну та бути готовими жити поруч із ворогом, тож ми зробимо все, щоб вони отримали максимально правильну базу знань та необхідних навичок, були готові захистити свою родину та свій дім, знали все про історію, велич і красу своєї Батьківщини та пишалися бути справжніми українцями", — йдеться в заяві "Укрзалізниці".

Напередодні Дня Незалежності з Києва у мандрівку Україною вирушив потяг, що розповідатиме про героїзм українців на окупованих територіях. Кожен вагон присвячений людям з одного з окупованих регіонів України — є тут і вагон захисників "Азовсталі". Подробиці про новий арт-проект під назвою "Потяг до перемоги" — за посиланням.

Нагадаємо, мер столиці Віталій Кличко в День Незалежності України заявив, що Київ був, є і залишиться метою російського політичного керівництва. Тому загрози повторного наступу на Київ та ракетних обстрілів нікуди не зникли. Київський міський голова закликав не нехтувати сигналами повітряної тривоги та запевнив в готовності столиці дати відсіч ворогу в разі спроби повторного наступу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві цього року привітали Україну з Днем Незалежності по-особливому. Дивіться вражаюче відео з патріотичними композиціями з квітів, що прикрасили до свята кожен район столиці. На кадрах можна побачити інсталяцію ударного безпілотника "Байрактар", квіткову композицію зі словами вдячності за незалежність Збройним Силам України, символ незламності полку "Азов", клумбу, де оселився відомий пес-демінер Патрон, та інші неймовірні квіткові панно.

Читайте також, що кільцева електричка в Києві змінить розклад руху поїздів.

Читайте также