У Києві виник скандал через перейменування вулиць Ростовська та проспекту Маяковського

В українській столиці виник скандал через перейменування вулиці Ростовської у Подільському районі та вулиці Маяковського

В українській столиці виник скандал через перейменування вулиці Ростовської у Подільському районі та вулиці Маяковського. Про це стало відомо з відповідних петицій, які були зареєстровані на офіційному сайті Київської міської ради.

Відомо, що вулицю Ростовську перейменували на вулицю Луцьку, проте місцеві жителі виступають проти такого рішення та пропонують перейменувати вулицю на честь місцевого жителя Олексія Погрібного, який пішов добровольцем на війну з Росією та загинув на Донбасі.

Ще одна петиція стосується проспекту Маяковського, який був перейменований на проспект Червоної калини.

Нагадаємо, що в українській столиці пропонують закрити музей письменника Михайло Булгакова, який розташований на Андріївському узвозі, — з відповідною ініціативою виступила Національна спілка письменників України. Про це стало відомо із заяви, опублікованої на сайті НСПУ.

У заяві сказано, що Булгаков ненавидів Україну та її незалежність, а також принижував країну у своїх творах, зокрема у романі "Біла гвардія". Письменника називають предтечею " російського світу " .

Спілка письменників пропонує передати всі музейні експонати на архівне зберігання до Національного музею літератури.

Читайте также