Київський рибоохоронний патруль відзвітував про рейди (ФОТО)

Які порушення виявили на водних об’єктах регіону

Київський рибоохоронний патруль за останні два тижні серпня задокументував 26 порушень природоохоронного законодавства на майже 280 тисяч гривень збитків. Про результати рейдових перевірок розповіли в організації, передають "Коментарі".

Інспектори Київського рибоохоронного патруля вилучили 37 заборонених знарядь лову, з яких сіток на 870 метрів, та 54 кілограми незаконновиловленої риби. Інциденти з порушниками фіксували на водосховищах Київське, Канівське, Фастівське, Бучанське, Гречаногреблянське, а також річках Ірпінь, Унава, Рось, Роставиця, Березянка, Поть та озері біля села Головурів Бориспільського району Київської області.

Під час рейду 16 серпня зафіксували загибель риби на річці Рось. Окремо слід зупинитись на випадку виявлення браконьєра у Білоцерківському районі Київщини. Наприкінці серпня патруль зафіксував грубе порушення правил рибальства на річці Поть в селі Потіївка. Тут рибалка трьома сітками наловив 44 кілограми риби, завдавши збитків на майже 200 тисяч гривень.

Рибалкам нагадали, що в разі завдання істотної шкоди рибним запасам на порушників можуть відкрити кримінальне провадження, за яким передбачається штраф від 17 до 51 тисячі гривень або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Ті самі діяння, якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, караються штрафом від 51 до 85 тисяч гривень, обмеженням волі до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час дії воєнного стану та заборони відвідувати ліси є безпечний відпочинок в спеціальних рекреаційних зонах Київської області. Кожна така локація має сучасні альтанки, кухню, зручні печі, оснащені місця для відпочинку з підведеною водою та дитячі майданчики. Все це захищено мінералізованими смугами, щоб унеможливити пожежі. Такі пункти розташовані вздовж трас. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, про ТОП-10 місць, які варто відвідати в центрі Києва та показати гостям столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися