Від влади столиці вимагають заборонити прокат самокатів у Києві

Чим мотивують необхідність введення заборони або обмежень

Столичну владу закликали заборонити прокат самокатів у Києві через прогалини у законодавчому врегулюванні даного виду транспорту. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції №11140 Мирослав Довгошей пояснює необхідність заборони прокату самокатів на території Києва тим, що на вулицях столиці стало забагато таких керманичів, які ставлять під загрозу пересування тротуарами та пішохідними зонами.

"Пересуватись містом пішки стало небезпечно. Пішохід більше не вважає себе захищеним на тротуарах та пішохідних зонах. Тільки нещодавно стало відомо про смертельний випадок внаслідок наїзду на пішохода "керманичем" самокату", — зазначив автор петиції.

Смертельне ДТП, про яке згадує автор петиції, сталося у серпні у Києві. Молодик на самокаті збив на тротуарі людину. Потерпілим виявився завідувач аптеки військового клінічного госпіталю. Від отриманих травм 66-річний чоловік помер у лікарні.

"Оскільки рух самокатами не врегульований на достатньому законодавчому рівні та, зважаючи на безпеку пересування містом, заборонити прокат самокатів в місті Київ", — вимагає автор петиції Мирослав Довгошей.

Схожі вимоги викладені в петиції №11097, яка була зареєстрована раніше. Авторка звернення до столичної влади Юлія Дмитренко пропонує обмежити рух на електросамокатах по тротуару. Жінка також нагадала владі про резонансне смертельне ДТП за участю керманича самокату.

"Вважаю, що електросамокат прирівнюється до мопеду і вони мають їздити хоча б по велодоріжках або по полосі громадського транспорту. Самокатчики розвивають велику швидкість, а потім не можуть вчасно зупинитись. По тротуарам ходять діти та люди похилого віку, які не завжди можуть вчасно відреагувати на летючого на великій швидкості самокатчика", — наголосила Юлія Дмитренко.

Для розгляду петицій Київським міським головою Віталієм Кличком обидва документи повинні зібрати шість тисяч голосів. Збір підписів триває.

Читайте также