Найбрудніше повітря: Київ потрапив до світового рейтингу забрудненості

Повітря Києва потрапив в жовтий рівень небезпеки

Київ увійшов до двадцятки найбільш забруднених міст світу, обігнавши за рівнем забруднення Ухань, Делі, Лондон і Лос-Анджелес.

Про це свідчить рейтинг дослідження, опублікований IQAir. Київ зайняв 13-е місце в рейтингу, отримав позначку "83" за показником забруднення і жовтий рівень небезпеки. На першому місці в рейтингу Ухань (Китай), на другому сьогодні Делі (Індія) - їх показники більше 150. На третьому місці Сан-Франциско (США).

Також в рейтингу найбрудніших міст світу сьогодні: Лахор, Джакарта, Ліма, Ханой, Сараєво та ін.

picture

Як повідомляв портал "Коментарі", проблема смогу і забруднень повітря - бич сучасних мегаполісів. Вміст шкідливих речовин в повітрі нерідко перевищує нормативи в кілька разів. Основним же джерелом забруднення в Києві є автомобілі. На їх частку припадає близько 80% всього шкідливого, що потрапляє в атмосферу.

У столиці критично велика кількість автомобілів з низьким рівнем фільтрації вихлопних газів. Це і старі авто радянських часів, і що працюють на дизельному паливі машини, які згідно з дослідженнями ICCT, в місті викидають більше окису азоту, ніж вантажівки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися