У Гостомелі відклали відкриття модульного містечка

Для зведення тимчасового житла змінили локацію

У Гостомелі ухвалили рішення про перенесення модульних будиночків з військового містечка "в безпечне місце". Про це йдеться у заяві Гостомельської селищної військової адміністрації, передають "Коментарі".

Для спорудження тимчасового модульного містечка у Гостомелі обрали територію по вулиці Мирна за будинком №15. Локація розташована неподалік Бучанського центрального парку. В Гостомельській військовій адміністрації вважають цю земельну ділянку комунальної власності найбільш придатною територію для зведення модульного містечка. Тут є всі необхідні комунікації, що дозволить значно скоротити час на монтажі тимчасового житла.

"Просимо з розумінням поставитися до цього питання громадян, які взяли у користування під городи земельні ділянки й прибрати урожай до 5 вересня, оскільки на цій території розпочнуться земляні роботи з підготовки майданчику для спорудження тимчасового модульного містечка", — йдеться в заяві Гостомельської військової адміністрації.

У відомстві додали, що на території модульного містечка облаштують зелені зони та дитячі майданчики, а також локації для відпочинку.

Кілька тижнів тому модульне містечко в Гостомелі отримало у подарунок дві електричні підстанції. Начальник Гостомельської військової адміністрації Сергій Борисюк тоді заявив, що це дозволить забезпечити безперебійне електропостачання для 240 житлових модулів. В середині серпня для заселення людей у модульному містечку потрібно було під’єднати модулі до трансформаторної підстанції, облаштувати укриття та зробити благоустрій території. Тепер відкриття модульного містечка у Гостомелі через зміну локації знову відклали на невизначений термін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Василькові зводять модульне містечко для проживання місцевих мешканців, які втратили житло, та для переселенців. 

Нагадаємо, в Ірпені відкрили модульне містечко для тимчасового проживання людей, які втратили житло через війну. Це житло розташоване на території санаторію "Дубки". Забезпечує харчуванням мешканців модульних будинків в Ірпені команда відомого іспанського шеф-кухаря та засновника World Central Kitchen Хосе Андреаса.

Читайте також, що в Ірпені на базі санаторію "Ластівка" планують збудувати багатоквартирні будинки. Квартири подарують людям, які втратили житло. 

Читайте также